MENU

Gode råd fra klubformanden

Det er nu et år siden, at den første multibane med støtte fra Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje blev indviet. Vi har spurgt klubben bag, hvad banen betyder for foreningen og hvilke gode råd formanden vil give videre.

Multibanen gør det nemmere at få ikke-medlemmer med til kamp, lyder det fra den fodboldklub, som var den første til at anlægge en multibane med støtte fra Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje.

Det er et år siden, at Lystrup IF, som den første fodboldklub, indviede en multibane til et brag af en festdag. Se video fra indvielsesdagen

”Banen har skabt fokus på andet end den organiserede idræt og bliver flittigt brugt af byens unge om eftermiddagen og om aftenen – den har styrket fællesskabet og erstattet gadehjørnet samt skabt liv omkring klubben,” fortæller Kurt Brinkmann, formand i Lystrup IF.

Selvom banen tiltrækker mange lokale unge, er der ingen grund til at frygte, at de vælger den fleksible fodbold frem for fodbold i forening. Banen har vist sig at være et godt supplement med flere fordele for klubben og den organiserede idræt.  

”Når de unge mødes på banen om fredagen er det nemmere at lokke dem til at udfylde en fri plads til kamp om lørdagen, end det er via en forespørgsel på en sms eller et opkald,” lyder det fra formanden.

Fodbold, basket eller hockey. Det er helt oplagt med en spontan kamp på banen, som er til fri afbenyttelse for alle hele døgnet. Men også klubbens mange hold får gavn af banen, hvor blandt andet klubbens oldboyshold har det som en helt integreret del af træningen.

Din klub kan også ansøge om støtte fra Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje. Se her, hvordan du ansøger.

Formandens tre gode råd:

  1. Vælg en bane på minimum 20 x 40 meter, så den kan integreres i klubbens organiserede træning.
  2. Rådfør dig med eksperter i forhold til det anlægstekniske og stil krav til leverandøren.
  3. Tag rådene fra leverandøren om vedligehold seriøst og forhold jer til dem inden anlæggelsen.

Du kan se, hvor du finder en multibane nær dig på Nordea-fondens hjemmeside

Multibaner over hele landet bliver i disse dage indviet. I videoen nedenfor er vi til indvielse i Brøndby lørdag den 30. maj 2015. 

Log ind