MENU

Morten Olsen holder oplæg om talentudvikling for DBU’s bestyrelse

DBU’s bestyrelse holder fredag temamøde om talentudvikling i dansk fodbold med oplæg fra landstræner Morten Olsen.Mødet blev planlagt i november sidste år, hvor DBU’s bestyrelse besluttede at sætte gang i arbejdet med en ny strategi for talentudvikling i dansk fodbold.

"Den nye strategi skal udvikles i et samarbejde mellem DBU og Divisionsforeningen, og oplægget fra Morten Olsen skal give input om de nyeste tendenser i talentudviklingen i international fodbold og sikre sammenhæng med ‘Den Røde Tråd’, der de seneste mange år har været fundamentet for talentudviklingen i dansk fodbold – og dermed for den aktuelle succes med U21-landsholdet," fortæller DBU’s formand, Jesper Møller.

"Vi står med en af de mest talentfulde generationer i dansk fodbold i mange år – med mange unge spillere på A-landsholdet og med et stærkt dansk U21-landshold til EM-slutrunden. Men vi skal også have store talenter om 5, 10 og 20 år, så danske landshold kan komme med til slutrunder, og de danske klubber kan klare sig godt internationalt. Derfor ønsker vi en stærk og ambitiøs strategi for talentudviklingen," siger Jesper Møller og fortsætter: 

"Jeg ved, at bestyrelsen glæder sig helt vildt til at tale fodbold med Morten og høre hans input og idéer till, hvordan vi fortsætter en god talentudvikling i dansk fodbold. Vi ser også frem til at drøfte, hvordan vi i det hele taget sikrer en tættere dialog og koordinering mellem landstræneren og bestyrelsen," siger han.

En ny strategi for talentudvikling i dansk fodbold skal udvikles i tæt samarbejde mellem klubberne og DBU og blandt andet omfatte talentoptimering, klubudvikling, målstyring og fokuseret arbejde med de mange ungdomslandshold.

Derudover skal bestyrelsen og landstræneren blandt andet drøfte muligheden for en ligalandsholdstur til januar, hvis A-landsholdet kvalificerer sig til næste års EM-slutrunde i Frankrig. Den endelige beslutning om en ligalandsholdstur vil først blive truffet i forbindelse med næste års budget, der skal besluttes til efteråret. 

Temamødet om talentudvikling bliver afholdt i Prag, hvor det danske U21-landshold i denne uge spiller de første kampe mod Tjekkiet og Tyskland. Holdet har store profiler som Pierre Emile Højbjerg, Yussuf Poulsen, Viktor Fischer og Jannik Vestergaard, der alle har fået debut på A-landsholdet og var blandt de dominerende spillere i lørdagens 2-0-sejr over Serbien. 

Læs mere: Talentudvikling skal være skarpere

Log ind