To mål efter pausen sikrer dansk sejr

Mandagens landskamp mod Montenegro blev overværet af 9.180 tilskuere i Viborg. De mange tilskuere kunne, stik imod spil og chancer, se montenegrinerne komme foran 1-0 i 1. halvleg. Efter pausen fik Danmark vendt 0-1 til 2-1 på mål af Christian Eriksen og Viktor Fischer.

Eriksen_Montenegro_500
Christian Eriksen jubler efter sin scoring til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk

Montenegro effektive før pausen

Efter et par stille og rolige minutter i kampens indledning overtog Danmark taktstokken, og det i sådan en grad, at der nærmest var tale om spil til et mål. Men på trods af at Danmark havde bolden det meste af tiden, fik hjemmeholdet ikke skabt de helt store chancer. Det gjorde Montenegro sådan set heller ikke, men det var alligevel gæsterne der kom foran 1-0.

Andreas Bjelland lagde en bold tilbage til Kasper Schmeichel, nok lige hård nok, men i hvert fald kunne Schmeichel ikke få kontrol over bolden og måtte sende bolden ud til hjørnespark. På hjørnesparket var Schmeichel ude og bokse, bolden endte hos Stevan Jovetic, der tog et par træk, og herefter med et hårdt skud sendte Montenegro i front.

Målet til Montenegro gav dem selvtillid, og i de næste 20 minutter var gæsterne ganske godt med i opgøret, og de formåede af holde Danmark fra at blive rigtig farlige. I halvlegens sidste fem minutter fik Danmark lagt et større pres på Montenegro, men uden at skabe nogle store chancer. Dermed kunne Montenegro gå til pause med en 1-0 føring.

Dansk comeback efter pausen

Efter pausen fortsatte Danmark med at være spilstyrende, men Montenegro stod godt imod det danske pres. Offensivt var der langt mellem gæsternes forsøg, og de virkede i det hele taget meget tilfredse med at føre 1-0.

Morten ”Duncan” Rasmussen havde fra 2. halvlegs start afløst Bendtner, og Duncan fyldte godt i feltet. Midt i 2. halvleg var der debut til Andreas Christensen, og efter få minutter var han tæt på at få en assist, men desværre fik Bozovic i Montenegros mål reddet Duncans forsøg.

Hvor Bozovic så godt ud i situationen med Duncan, så han knapt så godt ud, da Christian Eriksen udlignede til 1-1. Yossuf Poulsen tæmmede en lang bold frem, fik ro over bolden, afleverede skråt tilbage til Christian Eriksen, der resolut sparkede på mål og scorede. Bozovic havde hænderne på Eriksens skud, og burde nok også have reddet forsøget. Det gjorde han bare ikke.

Få minutter efter udligningen kom også Riza Durmisi og Viktor Fischer på banen, og begge gav flere eksempler på fin teknik og var med til at give hjemmeholdet noget ny energi. Det blev dog en af de gamle, der var med til at skabe den afgørende situation. Lars Jacobsen tog en dribletur ind i feltet, her blev han væltet af en montenegrinsk forsvarer, hvilket betød straffespark til Danmark. Det tog Viktor Fischer sig af, og han udnyttede stensikkert forsøget fra 11-meters pletten.

De sidste minutter af opgøret bød ikke på nævneværdige chancer til nogle af holdene, og derfor endte det hele med en dansk 2-1 sejr.

Danmark-Montenegro 2-1 (0-1)

0-1 Stevan Jovetic (17'), 1-1 Christian Eriksen (71'), 2-1 Viktor Fischer (86')

9.180 tilskuere på Energi Viborg Arena

Den danske startopstilling

Kasper Schmeichel – Lars Jacobsen, Simon Kjær (63’ Jannik Vestergaard), Andreas Bjelland, Simon Poulsen (73’ Riza Durmisi) – William Kvist, Pierre-Emile Højbjerg (63’ Andreas Christensen), Michael Krohn-Dehli (73’ Viktor Fischer), Christian Eriksen (81’ Lucas Andersen) – Yussuf Poulsen, Nicklas Bendtner (46’ Morten ”Duncan” Rasmussen).

Ikke benyttede spillere: Daniel Wass, Frederik Sørensen, Stephan Andersen, Alexander Scholz, Lasse Vigen Christensen og Jonas Loessl.

Dommerne

Dommer: Ken Henry Johnsen (NOR).

Liniedommere: Sven Erik Midthjell (NOR) & Tom Harald Grønevik (NOR).

4. dommer: Michael Tykgaard (DAN)

Statistiske vinkler EFTER kampen mod Montenegro:

• Andreas Christensen blev den første spiller fra årgang 1996 til at få debut på det danske A-landshold.
  • Andreas Christensen og Riza Durmisi fik begge debut på A-landsholdet, og det som landsholdsspillere nummer 791 og 792.
  • Kampen var A-landsholdets 366. hjemmekamp. Det var første A-landskamp i Viborg, der dermed blev den 9. ”hjemmeby".
  • Det var 8. kamp i træk, at Danmark kom bagud 0-1.
  • Danmark er ubesejret (4V-1U) på datoen 8. juni (mest berømt er nok sejren på 6-1 over Uruguay ved VM i 1986 i Mexico).
  • Montenegro blev den 86. nation Danmark spillede en officiel A-landskamp mod siden debuten mod Frankrig i 1908.
  • Viktor Fischer scorede sit første landsholdsmål i sin landskamp nummer syv.
  • Christian Eriksen scorede sit 6. landsholdsmål i sin landskamp nummer 52.