MENU

DBU vil vide mere om FC Barcelona-akademi i Ballerup

FC Barcelona ønsker at etablere et fodboldakademi i Ballerup. DBU vil følge forløbet tæt og stille krav til det catalanske akademi for at beskytte børnene og sikre ordentlig betaling af klubberne.DBU stiller krav til FC Barcelona´s nye fodboldakademi. Foto: fodboldbilleder.dk

Ballerup Kommune har i dag holdt pressemøde og præsenteret et projekt om etablering af et fodboldakademi med selveste FC Barcelona. Projektet har været undervejs i nogle uger og DBU har tidligere udtrykt en vis skepsis overfor projektets betydning for beskyttelsen af danske fodboldbørn: 

”Vi forstår godt Ballerup Kommunes begejstring over at få et fodboldakademi fra FC Barcelona, der jo har en unik status i fodboldens verden. Ikke desto mindre er vi skeptiske overfor klubbens hidtidige praksis med at selektere børn helt ned til 5-6 års-alderen. Vi vil derfor følge projektet nøje og stille krav til FC Barcelona, så de følger samme regler som andre,” siger breddechef Steen Jørgensen. 

DBU har i samarbejde med danske fodboldklubber etableret et talentudviklingssystem, der både tilgodeser klubbernes behov for at kunne arbejde målrettet med de største talenter fra 12-årsalderen – og samtidig skaber gode rammer for barnets overgang fra bredde til elite. Systemet har samtidig faste rammer for, hvordan mindre klubber modtager penge, hvis de har bidrage til at udvikle en spiller, der senere bliver købt af storklubber. Systemet ligger ved første øjekast langt fra Barcelonas metode, mener DBU’s breddechef. 

”For os er det vigtigt, at FC Barcelona lige som andre formår både at tage hånd om barnet og talentet, så det ikke bliver benhård konkurrence med fokus på den mulige økonomiske gevinst i en alt for tidlig alder. Det handler i første omgang om børns trivsel, glæde og tryghed, som efter vores vurdering er helt grundlæggende forudsætninger for børns udvikling,” siger Steen Jørgensen. Samtidigt skal det belyses hvilken betydning det på lang sigt vil få for dansk klubfodbold, hvis der gives tilladelse til at udenlandske topklubber kan etablere akademier i Danmark.

DBU har fortsat ikke modtaget en officiel henvendelse fra FC Barcelona omkring ønsket om etablering af et akademi i Danmark, herunder konkrete informationer om hvad et sådant setup vil indeholde. Det er en forudsætning for etablering af et sådant akademi i Danmark, at det opnår godkendelse af DBU

Læs mere her.

Log ind