MENU

Det nye U21 tabte til Tyrkiet

To røde kort blev udslagsgivende, da det nye U21-landshold tabte 2-0 til Tyrkiet. På trods af megen modgang, så viste danskerne flot fight og pressede tyrkerne til sidst, trods kun ni mand på banen.


Den danske startopstilling mod Tyrkiet
Mens U21-landsholdet, som skal til EM til sommer, forbereder sig mod Portugal og USA, så er et nyt U21-landshold startet op med spillere fra årgang 1994 eller senere. Holdet er i denne uge i Tyrkiet, hvor man fredag aften mødte værterne på Kasımpaşa Stadium i Istanbul.

Danskerne startede kampen stærkt og havde indenfor de første tre minutter to fine muligheder for at komme foran. Især var Andreas Maxsø tæt på, da han efter et hjørnespark fik en stor mulighed fra tæt hold. Desværre får han headet bolden hårdt i jorden, og bolden hopper snert over tyrkernes mål! Efter den fine danske start blev kampen mere lige - dog uden de store målchancer!

I det 37. minut kommer Tyrkiet så desværre foran 1-0. Et frispark lige uden for feltet bliver sparket lige mod den danske mur. Desværre ryger bolden igennem muren, mens den snitter en dansk spiller, og dermed fuldstændig snyder målmand Thomas Hagelskjær. 1-0 til tyrkerne på et tidspunkt, hvor danskerne var fint med! Stillingen holdt frem til pausen.

Efter pausen kom danskerne igen flot ud! Man holdt fint fast i bolden og fik sat sig igennem i duellerne. Men to røde kort blev desværre udslagsgivende, da danskerne for alvor skulle jagte det udlignende mål! Først blev Pascal Gregor udvist og senere, var det så Frederik Holst tur til at forlade banen før tid. Begge spillere blev udvist for at have modtaget deres andet gule kort!

Naturligt skulle de danske drenge nu bruge mange kræfter på at forsvare og løbe de ekstra meter. Men spillere ”steppede op” og ved stillingen 1-0 og med kort tid igen, så lykkedes det faktisk danskerne at presse Tyrkiet langt tilbage på banen. Desværre var det ikke nok til fremtvinge udligningen, og dybt inde i overtiden var det så tyrkerne, der på en omstilling lukkede til 2-0, hvilket også blev kampens resultat. 

Da Jess Thorup er samlet med U21 EM holdet til forberedelserne frem mod EM slutrunden, så var det U16-landstræner Per Holm, som vikarierede på dagen. Han var efter kampen ærgerlig, men også tilfreds med spillernes indsats. 

”Træls – er vel et meget sigende ord, når man taber denne kamp på et frispark og en omstilling i overtiden. Faktisk var vi meget klar fra starten, og vi spillede en fin 1. halvleg, hvor vi satte spillet fint og havde et par gode chancer. Et dumt frispark kostede en scoring - ikke helt fortjent på det tidspunkt” 

”Vi skifter lidt i pausen, og justerer lidt på presset og vores opbygningspil, hvilket gør, at vi for alvor sætter os på kampen, og tyrkerne tvinges til at begå mange fejl. Desværre slår vi ikke helt mønt af det gode spil, og da vi bliver reduceret til først ti mand, og lidt efter til ni mand, får vi det naturligvis vanskeligere,” fortæller Per Holm, der dog var imponeret over spillernes evne til at blive ved. 

”Andre hold ville knække i en sådan situation, men drengene rykkede tættere sammen og om ikke andet, var det en god test af, om spillerne er lavet af det rigtige stof. Det synes jeg, de viste, de er! På den konto er jeg meget tilfreds med dem. Læringen skal dog også være, at har man et gult kort i disse udebanekampe, så skal man være yderst påpasselig for ikke at få et mere - og dermed rødt”

Kampen gav officiel U21-debut til hele 14 spillere. Kun Frederik Holst. Andrew Hjulsager og Riza Durmisi har tidligere optrådt på U21-landsholdet. Morten Beck og Yones Namli fik deres officielle landsholdsdebut. 


Kamprapport
Hold U21-landsholdet (NY - 1994/95)
Kamp Tyrkiet – Danmark
Tid 27. marts 2015 kl. 18:30
Sted Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadium, Istanbul
Status Venskabskamp
Resultat 2-0 (1-0)
Tilskuere 502
Dommer Cihan Atas
Linjedommere Cuma Yildizturan og R. Cagatay Yuceant
4. dommer Fatih Caliskan
Startopstillingen
Nr. Spiller Klub
1 Thomas Hagelskjær (målmand) AGF
2 Frederik Holst Brøndby IF
3 Andreas Maxsø FC Nordsjælland
4 Pascal Gregor FC Nordsjælland
5 Riza Durmisi Brøndby IF
7 Frederik Børsting AaB
9 Kristian Lindberg FC Nordsjælland
10 Andrew Hjulsager (anfører) Brøndby IF
14 Jens Martin Gammelby Silkeborg IF
15 Jeppe Simonsen SønderjyskE
17 Mathias Greve OB
Kampforløb
Min Status Spiller
36 Gult kort Pascal Gregor
37 1-0 Enes Ünal
41 Gult kort Enver Cenk Sahin
43 Gult kort Okay Yokuslu
45 Gult kort Hakan Baris
60 Gult kort (rødt kort) Pascal Gregor
66 Gult kort Mathias Hebo Rasmussen
77 Gult kort Frederik Holst
79 Gult kort (rødt kort) Frederik Holst
90 2-0 Atabey Cicek
Ind- og udskiftninger
Min Ind Ud
46 16. Casper Radza, OB Thomas Hagelskjær
46 13. Morten Beck, SønderjyskE Frederik Børsting
46 12. Jakob Blåbjerg, AaB Jeppe Simonsen 
64 6. Mathias Hebo Rasmussen, FCN Mathias Greve 
71 11. Yones Namli, SC Heerenveen Kristian Lindberg
89 8. Andreas Bruhn Christensen, AaB Riza Durmisi

Log ind