MENU

En vigtig test for U21

Tirsdag aften klokken 19 møder det danske U21-landshold USA i en sidste test, inden landstræner Jess Thorup i maj udtager den danske EM-trup.

Oven for kan du følge spillernes viden om USA- uden for fodboldbanen! Video: Kristina Tullin


Det er en test af både rammer og den aktuelle EM-form, når det danske U21-landshold i disse dage er samlet i Vedbæk forud for tirsdagens møde med USA på Lyngby Stadion.

De danske U21-drenge har siden torsdagens kamp mod Portugal holdt træningsformen skarp i Vedbæk, hvor holdet også vil have base i dagene op til sommerens EM-slutrunde i Tjekkiet. Her møder Danmark Sverige i en sidste test på Lyngby Stadion den 11. juni inden afrejsen mod Prag.

”Det har været rigtig vigtig for os i denne omgang også at teste de rammer, som vi får inden vi tager afsted til Tjekkiet. Vi har jo normalt base i Aalborg, men af flere grunde har vi valgt at flytte vores EM-forberedelse her til Vedbæk. Og derfor har det også været vigtigt at få afprøvet rammerne og få rettet de ting ind, så alt spiller, når vi rammer juni,” lyder det fra Thorup, der har har alle mand til rådighed til tirsdagens kamp.

Kampen mod USA er samtidig sidste kamp, hvor Jess Thorup kan se spillerne an forud for EM-truppens udtagelse i maj. Men det ’stresser’ ikke den danske U21-træner:

”Som træner kunne man jo altid godt tænke sig at være mere sammen med spillerne, og have flere kampe. Men jeg synes også, vi har haft en rigtig god udvikling igennem vores kvalifikationskampe, hvor vi har udviklet meget på vores spillestil. Og så følger jeg dem jo tæt i både liga og klubber, som også er det mest afgørende frem mod udtagelsen, da det jo er her de udvikler sig i dagligdagen og skal præstere på højeste niveau,” understreger den danske landstræner.

Præstere skal holdet også helst tirsdag, hvor Danmark møder USA – et hold som den danske landstræner ser frem til at spille mod, og som han forventer vil være fysisk stærke og hurtige på bolden.

”USA stiller med deres OL hold- som er i forberedelse frem mod deres kvalifikation til OL i Brasilien. Jeg forventer et stærkt hold – de spillede i fredags mod Bosnien, og vandt 5-2, så det er et godt hold. Det er et hold med mange ’atleter som man kender fra USA, fysisk stærke og lynhurtige. En svær kamp, men håber og tror at vi er en lille fordel på måske især det taktiske og nok også tekniske niveau. Det er lige som mod Portugal en rigtig god matchning for dette hold!”

Lucas Andersen og Nicolai Brock-Madsen med fra start

Selv om Jess Thorup stadig holder den danske startopstilling tæt til kroppen frem til klokken 18.00, afslører han allerede enkelte navngivne ændringer fra torsdagens kamp mod Portugal:

”Vi har allerede meldt ud at vores to målmænd får en halvleg hver – og jeg har også to sikre indskiftninger i pausen, fordi jeg gerne vil bruge lejligheden til at se flere spillere an. Og da det er min sidste mulighed for at se spillerne, inden jeg udtager truppen, vil der komme flere udskiftninger i kampen. Også startopstillingen, hvor jeg gerne vil bruge muligheden til at se både Lucas Andersen og Nicolai Brock-Madsen fra start,” slutter Thorup.

Danmark møder USA på Lyngby Stadion kl. 19.00 – en kamp, hvor der er gratis adgang og samtidig kan følges direkte på DR3. 

Husk du også altid kan følge det danske U21-landshold frem mod EM i Tjekkiet på www.facebook.com/u21landsholdet, på Instagram: 'U21landsholdet' og på Snapchat.

Log ind