Fransk 2-0 sejr over Danmark

På trods af at kampen havde status af en venskabskamp, var der godt gang i både spillet og de 35.000 tilskuere i St. Etienne. De franske spillere tilfredsstillede hjemmepublikummet med en forholdsvis sikker 2-0 sejr.

Frankrig begyndte opgøret som lyn og torden, og der var ikke gået mange minutter før de begyndte at summe om det danske mål. De kom dog ikke frem til de helt store chancer, for dels var forsvaret på plads – men også Kasper Schmeichel fik vist han er en klassekeeper.

Men franskmændene fortsatte med at presse på, og efter 14 minutter kom de også foran. Nogle fine franske kombinationer endte med at Griezmann kom til skud, Kasper Schmeichel reddede i første omgang, men bolden sprang ud til Lacazette der sendte bolden i mål.

Efter målet gik en smule af aggressiviteten af fransmændene, Danmark kom bedre med i opgøret, men der var dog meget langt imellem de danske forsøg, og alt for ofte kom der en fransk fod i vejen, for hvad der kunne være blevet farligt.

Efter 38 minutter gik det galt igen. Kondogbia tog en lang dribletur op af banen, og endte denne løbetur med at spille Giroud fri i feltet. Giroud tog et enkelt træk og sparkede den stensikkert forbi Kasper Schmeichel

Hvad skete i de sidste 45 minutter

Morten Olsen foretog et par udskiftninger i pausen, Simon Poulsen og AC erstattede Boilesen og Wass. Eftersom hjemmevirkede virkede godt tilfredse med at stå lidt tilbage på banen, blev der en smule mere plads til Danmark i 2. halvleg, men der var stadig langt mellem de store chancer.

Nicklas Bendtner havde et godt langskud, men ellers var det ellers flest lige-ved-og-næsten chancer, altså fine opspil og fine indlæg, bare ikke lige så præcise at der førte til deciderede målchancer.

Danmark burde måske nok have scoret et enkelt mål eller to, omvendt skal det også siges, at Frankrig nok også godt kunne have sparket et par bolde mere i kassen, så alt i alt kan det konkluderes, at det endte med en fortjent fransk sejr over Danmark.

Reaktioner efter kampen

Lars Jacobsen: Jeg er skuffet over vores 1. halvleg. Vi får lavet alt for mange fejl, og vi er nok heldige, at vi ikke strafes yderligere. Der er altid elementer vi kan kigge mere på, specielt i 1. halvleg. Men kampen var en god test, vi og vi får set hvad der kræves for at være med på den store scene. Der var vi ikke i dag. Vi får spist os lidt ind i kampen i 2. halvleg, hvor vi får skabt nogle chancer. Specielt på siderne fik vi plads – men vi skal være vedre med indlæggene ind mod Nicklas, det er hvad han har brug for.

Kasper Schmeichel: - Jeg synes ikke vi starter specielt godt. Vi mangler noget intensitet og aggressivitet. Ved det første mål leverer jeg egentlig en god redning, han er så heldig da hans skud rammer jorden og går op i krydset. Ved det andet mål får han lov til at løbe alt for langt, kommer så en-mod-en, og det var ikke godt nok. Personligt har jeg trænet i lang tid, er clearet til at spiller og føler mig klar til disse kampe.

Morten Olsen: - Synes 2. halvleg var OK, der var vi en del bedre organiseret. Vores 1. halvleg var skuffende, men det bliver svært når der er udfald på et par positioner. Vores spillere skal gøre hinanden bedre, det skete ikke i dag med de udfald vi havde, specielt ved 0-2 er jeg skuffet, for det var ikke godt nok. Vi gav jo ”autobahn frei”, jeg troede vi kunne regne med hinanden, det kunne vi bare ikke her. Vi var tæt på et par gange i kampen, tættest var Bendtner nok da vi ramte stolpen. Vi skal leve på kollektivet og skal vi have noget ud af sådanne kampe, skal alle mand ramme topformen!

Frankrig – Danmark 2-0 (2-0)
1-0 Alexandre Lacazette (14’), 2-0 Oliver Giroud (38’)
Ca. 35.000 tilskuere på Stade Geoffroy-Guichard (i Saint-Ètienne)

Den danske startopstilling
Kasper Schmeichel - Lars Jacobsen, Simon Kjær, Erik Sviatchenko (77’ Kian H. Hansen), Nicolai Boilesen (46’ Simon Busk Poulsen) - Daniel Wass (46’ Anders ''AC'' Christiansen), William Kvist Jørgensen (88’ Thomas Delaney), Michael Krohn-Dehli - Lasse Vibe (57’ Nicolai Jørgensen), Nicklas Bendtner, Christian Eriksen (83’ Lasse Schöne)

Ikke benyttede spillere: Martin C. Braithwaite, Mathias ''Zanka'' Jørgensen, Stephan Andersen, Jakob Poulsen og Jonas Lössl.

Dommerne
Dommer: Ivan Kruzliak
Linjedommere: Tomas Somolani og Tomas Mokos.
4. dommer: Erik Weiss
Mållinjedommere: Richard Trutz og Peter Kralovic.
Alle fra Slovakiet

Statistiske vinkler EFTER kampen mod Frankrig:

•  Det var tredje landskamp i træk mellem Danmark og Frankrig, der endte 2-0. I 2002 (VM) sejrede Danmark, i 2006 (venskabskamp) og her til aften var det fransk sejr.
  • Det var sjette landskamp, Danmark spillede mod Frankrig i Frankrig, og det var sjette nederlag til Danmark. Michael Laudrup er stadig den eneste danske målscorer i de seks landskampe på fransk grund.
  • Kun en gang tidligere havde en spiller, Niels-Christian Holmstrøm, spillet en landskamp mod Frankrig repræsenterende en fransk klub. Det antal blev efter kampen udvidet til i alt fem spillere.
  • Det var 7. landskamp i træk, at Danmark kom bagud 0-1. På trods af det var det kun den tredje af de syv landskampe, der endte med dansk nederlag (3V-1U-3T).
  • Det var sjette landskamp på datoen 29. marts, og der er nu ligelig fordeling mellem sejre, uafgjorte og nederlag (2V-2U-2T).