Franske klø til Danmark

Danmark havde trods en fin 2. halvleg overordentlig svært ved at stække et skræmmende stærkt fransk landshold og kom ned på jorden igen med et 4-1 nederlag i Algarve.

Sanne Troelsgaard blev enlig dansk målscorer på et overlegen fransk mandskab. Foto: www.fodboldbilleder.dk.

Danmark kom fredag mod Frankrig ned på jorden igen efter en kamp, hvor der var klasseforskel på et stærkt fransk hold i VM-forberedelse og et dansk hold, der er i gang med at bygge et nyt hold op til EM-kvalifikationen. En kamp, hvor Danmark godt nok tabte første halvleg men kom igen og vandt anden...

Det danske kvindelandshold fik ellers en fantastisk start på både Algarve Cup og den aktuelle forberedelse til EM-kvalifikationen, da de onsdag vandt over de japanske verdensmestre.

Desværre for Danmark er de fredag selv vidne til en decideret chokstart af de stærke franskmænd. To minutter og 1-0 til Frankrig.

Den start ryster danskerne, der knapt er kommet på plads, da bolden igen ligger i det danske net bag Stina Lykke i det danske mål – fem minutter spillet og 2-0 til Frankrig.

Og det ligner en regulær afklapsning, da det bliver til 3-0 efter blot et kvarters spil. Desværre synes danskerne at have svært ved at komme ind i kampen og langt fra den flotte start, som holdet fik i turneringen.

Efter en halv time synes de franske spillere at tage den lidt mere med ro efter en ganske aggressiv start til stort besvær for en ellers ofte velorganiseret dansk defensiv.

Styrkeforholdet mellem de to nationer bliver endnu tydeligere, da franskmændene formår at holde det hårde pres på danskerne, og desværre for Danmark bliver det også til endnu en fransk scoring i det 43. minut. 4-0 og pausen er tiltrængt for et presset dansk hold.

Landstræner Nils Nielsen vælger en rokade på adskillige pladser og laver ligeledes et par udskiftninger, da 2. halvleg fløjtes i gang. Camilla Kur og Frederikke Thøgersen går ud og ind kommer Sif Rykær og Line S. Jensen, mens Sanne Troelsgaard rykkes op fra defensiven til offensiven.

Og det synes at være en rigtig god ide, da Danmark i langt højere grad kommer med ind i kampen igen, og formår at stresse de franske spillere med et lidt højere pres samtidig med at de danske spillere også har held med at lukke ned for de franske skarpsskyttere.

Desværre synes det modsat ikke at lykkedes de danske spillere at få afsluttet på mål og score de afgørende mål - det er da lige indtil Sanne Troelsgaard med 15 minutter igen ser, at den franske keeper er langt ude af målet og på et flot langskudsmål får reduceret til 4-1.

Og det er tæt på at blive til en yderligere dansk reducering, da Line Jensen når højest på bagerste stolpe, men flot snuppet af den franske keeper.

Kampen ender 4-1 til Frankrig, der synes blot at understrege at de bestemt er en af favoritterne til VM-titlen, mens Danmark kom flot igen efter en skrækkelig første halvleg.

Danmark møder Portugal i sidste gruppekamp ved Algarve Cup på mandag kl. 15.10 dansk tid.