Futurelandsholdet tabte, men fremtiden vandt

U16-futurelandsholdet spillede mandag aften mod Belgien. Kampen viste, at futurekonceptet har sin fulde berettigelse, og trods et dansk 3-2 nederlag så viste de danske drenge imponerende flot spil og stort potentiale.


Den danske startopstilling mod Belgien. Foto: DBU
 
For tredje år i træk var Danmark og Belgien sat stævne i futurekonceptets ånd. Små spillere med stort potentiale! Futurebegrebet dækker generelt overspillere, der typisk endnu ikke er kommet i vækstspurt og derfor fysisk kan være overmatchede i træning og kampe.

På det belgiske fodboldforbunds center i Tubize spillede danskerne mandag aften en flot kamp mod de belgiske talenter, og for alle med blik for udviklingpå den lange bane så var det tydeligt, at det var en kamp sammensat af spillede med meget stort potentiale.

De første 10 minutter af kampen skulle de danske spillere lige bruge til at ”få holdet sat”. Men derfra var det en yderst flot kamp fra danskernes side,hvor især opbygningsspillet, presspillet og det høje tekniske niveau var imponerende. Ind imellem det flotte spil kom Belgien foran 1-0 ca. midtvejs ihalvlegen, men Jonas ”Mini” Madsen udlignede kort efter. Dermed gik de to hold til pausen med 1-1.

I 2. halvleg forsatte de imponerende takter, og spillet flød med udgangspunktet i et højt teknisk grundniveau. Danskerne fik dog ikke udnyttet de mangepositive tendenser i spillet – selvom der var chancer dertil - og pludselig kom Belgien foran 2-1. Det slog dog på ingen måde danskerne ud, og kort eftertog anfører Julius Eskesen sagen i egen hånd. Han driblede et par belgiere uden for feltet og satte derefter med en hammer bolden op i målhjørnet udenchance for Belgiens keeper.

Efter målet til 2-2 virkede de danske drenge ovenpå, men en mystisk dommerkendelse skulle for en stund ændre billedet. Trods at have fløjtet for frispark tillod han i det 71. minut, at en belgier kunne sparke bolden i mål. Danskerne forstod ikke meget, men målet til 3-2 stod ikke til at ændre, og derved blevresultat også.

Selvom kampen endte med et dansk nederlag, så var U16-landstræner Per Holm meget tilfreds med det, han så:

”Det er i den grad fodboldens grundidé om, glæde, spillet, teknik og fodboldforstand, som kommer i centrum. Enhver med fodboldforstand og fortaler forspillet burde se disse drenge spille - for her får man det rå fodboldtalent at se. Man ser det allerede fra opvarmningen og er helt ”høj” igennem kampen,når man ser, hvordan disse futurespillere brænder igennem i spillet og i passionen dertil. Kampen var igen et stort bevis på meningen med at fastholde dissetalenter i elitefodbold igennem deres svære vækstperiode. Vi vil helt sikkert se flere af dem slå igennem senere på den store scene. Ja, vi tabte. Men at det ikke lige tippede vores vej var ganske enkelt pga. en stor dommerfejl. Det ændrer dog ikke ved det positive spil og demange gode præstationer.”

Du kan se alle målene på DBU’s Facebookside for ungdomslandsholdene.

Torsdag kl 11:00 skal de danske futurespillere igen i kamp. Denne gang er Sverige modstanderen.

Kamprapport

Hold

U16 Futurelandsholdet

Kamp

Belgien - Danmark

Tid

3. marts 2015 kl. 19:00

Sted

RBFA National Football Center, Tubize

Status

Venskabskamp

Resultat

3-2 (1-1)

Tilskuere

516

Dommer

Valentin Liegeois

Linjedommere

Nicolas Ponsar og Joaquim Mary

4. dommer

Marco Fabris

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

1

Filip Djukic (målmand)

FC København

3

Oliver Tveskov

B93

4

Jonas Madsen

Brøndby IF

7

Victor Mikkelsen

Esbjerg fB

8

Carlo Holse

FC København

9

Magnus Kofod

FC Nordsjælland

10

Nicklas Bachmann

SønderjyskE

11

Christoffer Hansen

Næsby BK

13

Emil Mikkelsen

OB

14

Julius Eskesen (anfører)

OB

18

Mathias Johannesen

AaB

Kampforløb

Min

Status

Spiller

17

1-0

Arno Van Keilegom

21

1-1

Jonas Madsen

67

2-1

Cedric Lanckohr

69

2-2

Julius Eskesen

71

3-2

Mike Tresor Ndayishimye

Ind- og udskiftninger

Min

Ind

Ud

51

17. Tobias Utoft, Vejle BK

Mathias Johannesen

51

12. Oliver Nielsen, Næsby BK  

Oliver Tveskov

51

15. Arbnor Mucolli, Vejle BK

Magnus Kofod 

62

6. Viktor Christensen, Esbjerg fB

Jonas Madsen 

66

2. Mathias Bøje, AC Horsens

Christoffer Hansen

79

5. Oscar Abel, Esbjerg fB

Carlo Holse

Ikke benyttet

16

Oliver Thorup Børner (målmand)

FC Nordsjælland


Log ind