MENU

Her er Årets Talenter

Mark Brink (U17), Joachim Andersen (U19) og Yussuf Poulsen (U21) modtog i dag Årets Talentpriser 2014.


     
Simon Kjær, Daniel Agger, Pierre Emile Højbjerg og Kasper Schmeichel. Det er blot nogle af de spillere, som tidligere har modtaget DBU’s Talentpriser påU17-, U19- og U21-årgangene. Årets talenter kommer altså i fornemt selskab og er spillere, som meget vel kan blive fremtidens spillere på det danskeA-landshold.

DBU’s talentpriser er blevet uddelt siden 1987, og en spiller kan kun modtage prisen én gang. Det er landstrænerne for U17-, U19- og U21-landsholdet, dervælger modtagerne af prisen.

Landstræner Jan Michaelsen udtaler følgende om valget af Mark Brink som Årets U17-talent:

”Som anfører for både Esbjerg og landsholdet er det essentielt, at Mark tager ansvar og altid går forrest både i spil og attitude. Potentialet har altidværet tydeligt, især på den offensive del, men stabiliteten og den fysiske og mentale del har til tider manglet at komme helt med i præstationerne.

Mark Brink har igennem U17-året gennemgået en meget positiv og fin udvikling både i spillet på banen, men også uden for banen har der været en tydeligændring. Mark er blevet mere åben og stærkere i sin karakter, og det har styrket hans lederskab og spil på banen. Et strålende eksempel på det så jeg medegne øjne senest i Spanien, hvor præstationerne var på et højt stabilt niveau, og hvor også de defensive opgaver blev løst flot og ordentligt.

Det har været vigtigt for os, som arbejder med ham at se, hvor hårdt og dedikeret Mark har arbejdet for at lægge på hans mangler samt at blive endnu bedrepå de ting, han var dygtig til i forvejen. Det er den udvikling, som styrker mig i, at Mark har spændende muligheder foran sig, ikke kun i Esbjerg, menogså i DBU-regi.

Med de ord vil jeg gerne ønske Mark og hans familie et stort tillykke med prisen som Årets U17-talent.”

Landstræner Bent Christensen udtaler følgende om valget af Joachim Andersen som Årets U19-talent:

”Joachim Andersen rejste allerede som 17-årig til FC Twente. Her har han ved hårdt arbejde formået som U19-spiller at være en fast del af FC Twentes 1.holds trup og fik i starten af marts sin debut på FC Twentes 1. hold.

Joachim Andersen har med sin mentale robusthed og sine kvaliteter som spiller formået at kunne begå sig på øverste hylde i FC Twente og på diverseDBU-landshold.

Joachim har vist på U19-landsholdet, at han har internationalt niveau og har også i de seneste kampe vist sine lederegenskaber på og uden for banen.Endvidere har Joachim Andersen en meget stor vinder mentalitet.

Joachim Andersen er fysisk stærk, meget duelstærk og forudseende i sit spil og har formået at udvikle sit fremadrettede spil.

Joachim Andersen har modet og en rolighed i sin tilgang til spillet og tør tage svære og vanskelige beslutninger i kampene. Han er ikke bange for at stillestore krav til sig selv og sine holdkammerater til træning og til kamp.

Joachim Andersen er meget lydhør over for ris og ros, uden dog at miste jordforbindelsen, og er meget bevidst om, at han stadig har lang vej og et kæmpestort stykke arbejde for at komme helt til tops.”

Landstræner Jess Thorup udtaler følgende om valget af Yussuf Poulsen som Årets U21-talent:

”Yussuf Poulsen har haft en rigtig god sæson i Leipzig med masser af spilletid og otte mål. Han har været en vigtig brik i U21-landsholdets succes medblandt andet fire mål. Yussuf har formået at tage det store og måske sværeste skridt - nemlig debut på A-landsholdet og har nu spillet tre A-landskampe.

Mange stillede spørgsmålstegn ved Yussufs valg af klub, da han for 1 ½ år siden valgte at drage til udlandet for at prøve kræfter med en udlandskarriere.Han valgte RB Leipzig i 3. Bundesliga, et projekt med masser af spilletid og plan om oprykning til 2. Bundesliga og måske 1. Bundesliga. Yussuf er alleredeblevet et etableret navn i tysk fodbold og er på rygtebørsen et varmt navn i flere store tyske klubber. Det bliver spændende at følge Yussuf i fremtiden.

Yussuf er en meget vellidt person. Han er super god at have i en trup. Han er top professionel, men samtidig er der altid et smil på læberne og godt humør.Yussufs styrker er hans hurtighed, styrke i luftspillet, driblinger, målfarlighed og hans vindermentalitet, som er guld værd for ethvert hold.

Tillykke med prisen som Årets U21-talent.”

Se listen over tidligere modtagere her.

Log ind