Her kan du snart spille på ny multibane

14 lokale klubber får økonomisk støtte fra Nordea-fonden og DBU til at anlægge en multibane, som skal samle børn, unge og ældre omkring motion og sammenhold. Banerne er frit tilgængelige for alle interesserede døgnet rundt.

Mørkøv IF, Kjøbenhavns Boldklub og Brande IF er tre ud af i alt 14 klubber, som får andel i fem millioner kroner, som Nordea-fonden og DBU støtter anlæggelsen af multibaner med i 2015. Samlet over fire år støtter Nordea-fonden og DBU projektet med 20 millioner kroner.

”Om det handler om integration, sundhed eller lokalt fællesskab og udvikling, skal multibanerne være med til at samle lokalsamfundet om sunde aktiviteter, som har plads til alle,” fortæller Christian Bordinggaard, fundraiser i Dansk Boldspil-Union.

70 klubber havde ansøgt om støtte til multibaner i 2015. Skibsby-Højene Idrætsforening (SHI) er én af fem klubber, som har ansøgt Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje for fjerde gang trods afslag på de første tre ansøgninger.

”Multibanen skal være samlingspunkt for de seksårige til seniorer med et stort legeområde i midten. Vi håber, at flere vil dyrke motion i dagligdagen og måske endda få flere i gang med fodbold i klubben,” siger Leif H. Pedersen, formand for SHI sponsorudvalg.

”Vi er glade for at bane vejen for, at endnu flere får mulighed for at dyrke boldspil og være fysisk aktive året rundt,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Følgende klubber modtager tilskud fra Nordea-fonden og DBU’s Multibanepulje 2015:

ACFC, Brande IF, HOGG Hesselager, Horsens FS, Mørkøv IF, Seest Boldklub, SHI - Skibsby-Højene IF, Frøstrup Hannæs IF, Gauerslund IF, Kjøbenhavns Boldklub, Koldby-Hørdum IF, Ramløse Idrætsforening, Skjold Birkerød og B. 1903.

"Det er fantastisk, at så mange klubber har ansøgt puljen og ønsker en multibane, der kan hjælpe med at skabe bevægelse i lokalområdet. Med en multibane kan der spilles hele året. Det synliggør i endnu højere grad værdien af vores frivillige foreningsliv, hvor den enkelte dagligt gør en forskel og er en vigtig del af noget større," udtaler Jesper Møller, formand i Dansk Boldspil-Union. 

Læs mere:
Sådan ansøger du om støtte til multibane.
Find en multibane nær dig (Nordea-fondens hjemmeside).

Øvrige DBU-nyheder:

Log ind