MENU

Meget på spil for U21

Yussuf Poulsen er tilbage på U21-landsholdet, der i marts spiller to vigtige testkampe mod Portugal og USA.Yussuf Poulsen er tilbage i U21-regi, når U21-landsholdet møder Portugal og USA. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Det er første gang siden november, at U21-landstræner Jess Thorup har det kommende EM-hold samlet – og sidste gang inden EM-truppen skal udtages i maj.

Der er derfor meget på spil i de to kommende testkampe mod henholdsvis Portugal på udebane den 26. marts og mod USA på Lyngby Stadion. Både for spillerne – men også for landstræner Thorup, der skal bruge de to kampe til at teste spillernes form mod to stærke modstandere.

”Det er jo sidste samling inden vi samles igen til EM, så derfor er det af stor betydning at vi bliver matchet på højeste niveau – og det gør vi i sær mod Portugal, der gik gennem EM-kvalifikationen med lutre sejre og slog Holland ud i play off. USA er et hold, der bliver en anden form for udfordring, da det er et hold vi ikke kender så meget til. Begge kampe er en fantastisk mulighed for mig at se, hvor står vi henne, hvad skal vi træne og øve os på osv.”

En af de ting som landstræneren vil have ekstra fokus på er det defensive spil.

”Både i vores kvalifikationsrunde og play off-kampe var vi ofte være dominerende eller i hvert fald haft bolden rigtig meget. Det vil vi selvfølgelig fortsætte med og forsøge. Men vi skal også være bevidste om, at vi kommer til at møde nogle hold på et rigtig højt niveau, hvor vi muligvis kommer til at skulle forsvare os mere, og det skal vi huske også at øve os i.”

Yussuf tilbage på U21-landsholdet

I truppen er der comeback til Yussuf Poulsen, der dermed får mulighed for at optræde på sin gamle hjemmebane i Lyngby, når holdet på månedens sidste dag møder USA. Et nyt ansigt er Patrick Da Silva fra Brøndby, der er helt ny i U21 sammenhæng.

”Ja, Patrick har ikke tidligere været inde over U21, men hans præstationer i Brøndby har gjort, at det er berettiget at han er med på det her niveau,” siger Thorup, der fortsætter:

”Selv om vi har måttet se bort fra nogle spillere på grund af skader, er det en meget stærk trup, jeg står med til de to kommende kampe. Det er jo også tænkeligt, at den trup her nok minder meget om den trup, der også kommer med til EM. Men det er klart, at der stadig er tre måneder, og der kan ske meget. Men jeg er meget tilfreds med de spillere, der er med og vi kan fortsætte med at prøve nogle ting af.”

Landstræneren har i denne omgang måtte se bort fra Lasse Vigen, Uffe Bech og Jeppe Andersen.

Begge kampe kan ses direkte på DR3, mens der også vil vær egratis adgang til Danmark - USA på Lyngby Stadion.

Se truppen her

To nye landsholdsdebutanter på det nye U21-hold

Men der er også et andet U21-landshold (årgang 94/95), der skal afsted i marts, hvor der er mulighed for noget så sjældent som to debutanter i landsholdstrøjen. En af dem er Younes Namli fra SC Heerenveen.

”Namli har taget en lidt anden vej fra 1. division i AB og til Holland, hvor han allerede har gjort nogle gode indhop på førsteholdet – senest mod Ajax. Så dette er en spiller jeg glæder mig til at se mere til på ’den nye U21-landshold,” der som Jess Thorup understreger også har noget på spil i kampen mod Tyrkiet.

Principielt har jeg denne gang udtaget 39 spillere – og alle er jo stadig i spil indtil jeg sætter navne på i maj. Så jeg ser også frem til at denne trup fortsætter den positive udvikling fra vores vintertur i Tyrkiet,” slutter Thorup, der til kampen mod Tyrkiet den 27. marts har overladt dirigentstokken til U16-landstræner Per Holm.

Se truppen her

Log ind