MENU

Morten Olsen sætter dato på sidste arbejdsdag

Morten Olsen startede dagens pressemøde med at tage den fremmødte presse med på en rejse gennem sit liv. Et liv, hvor det danske fodboldlandshold har været en dominerende faktor hele vejen igennem. Med 19 år som spiller på landsholdet og 16 år som træner, har Morten Olsen givet mere til landsholdet end nogen andre. Om 16 måneder er det slut.

”Det er en emotionel beslutning at tage. Det er ikke et job, men en livsstil. Det er en kæmpe ære, at være i det her job. Jeg har brændt for det,” siger Morten Olsen om sine mange år i spidsen for det danske landshold. 

30. juni 2016 udløber Morten Olsens nuværende kontrakt med DBU og den bliver ikke forlænget. Det annoncerede Morten Olsen i dag ved pressemødet for udtagelsen af landsholdstruppen til de to kommende venskabskampe. Landstræneren, der har rekorden som siddende landstræner for det danske A-landshold, bliver i stillingen til og med sommeren 2016, hvor Danmark forhåbentlig spiller EM i Frankrig. Men efter slutrunden, er det slut.

Morten Olsen siger tak og farvel til posten, og overlader den til sin efterfølger. Hvem det bliver, vil Morten Olsen ikke blande sig i.

”Den beslutning vil og skal jeg ikke blande mig i. Den overlader jeg til dem, der har helt styr på det,” sagde Morten Olsen til pressemødet.

Dem, der sidder med den svære opgave at fylde Morten Olsens sæde, var tæt på lige så overraskede som det massive pressekorps, der var fremmødt til dagens pressemøde. DBU´s formand Jesper Møller blev orienteret kort før pressemødets start om landstrænerens beslutning, der modtages med forståelse og respekt.

”Det har været en fantastisk tid. Vi siger farvel med respekt og anerkendelse for den indsats, han har gjort. Jeg sagde til ham: ”Morten, er du sikker? Skal det være nu, eller skal vi to lige gå lidt med den?” Men sådan er han slet ikke som type. Jeg kan lide hans engagement og passion. Og jeg kan godt lide, at vi får nogle diskussioner, siger Jesper Møller.

DBU´s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer, er også særlig taknemmelig over landstrænerens indsats.

”Morten Olsen er et af de største navne i dansk fodbold og hans lange tid som landstræner er ganske imponerende. På dansk fodbolds vegne skylder vi Morten en kæmpe tak – også for, at han de næste 16 måneder har fuldt fokus på at få Danmark til EM-slutrunden i Frankrig,” siger den administrerende direktør for DBU.

I videoen sætter Morten Olsen ord på sine mange år som landstræner, på fremtiden, og på det han kommer til at savne mest ved landstrænerjobbet.

Log ind