MENU

Store Trænerdag med spansk islæt

Der bliver inspiration fra både Belgien og Spanien, når der traditionen tro afholdes Store Trænerdag Kristi Himmelfartsdag den 14. maj - en dag hvor trænere uanset niveau kan få inspiration og viden, og ikke mindst møde trænerkollegaer fra hele landet. Tilmelding ER åben.

Den spanske træner, Albert Capellas. Foto: www.fodboldbilleder.dk.


Mens formiddagens program er dedikeret til Belgiens talentstrategi, bevæger vi os i eftermiddagens program længere sydpå i form af tidligere træner i FC Barcelona, Albert Capellas, der i dag er en del af Brøndby IF’s talentudviklingsprojekt;

”Albert Capellas er en fantastisk træner med en imponerende baggrund. Både som cheftræner i Holland, men især i ungdomsarbejdet i FC Barcelona og senest her i Danmark, hvor han er blevet en del af Brøndby’s målrettede arbejde med talentudviklingen. Men hvordan dansk fodbold kan lære af spansk ffodbold glæder jeg mig til at høre mere om – både i Capellas oplæg og i den praktiske træning, der vil være på banen efterfølgende,”  siger DBU’s trænerudviklingschef, Peter Rudbæk

Albert Capellas er dog ikke bare træner men har også en universitetsgrad samt en Mastergrad i Sports Management fra Johan Cruyff-instituttet i Barcelona. Capellas arbejdede først som assistenttræner for FC Barcelonas reservehold i tre år, inden det blev til seks år som koordinator for klubbens ungdomsakademi. Allerede i Barcelona-tiden stiftede Capellas dog bekendtskab med danske navne som Keld Bordinggaard, Kasper Hjulmand og Thomas Frank.

Møder, der altså senere skulle blive afgørende for karrieren, da han efter en periode i hollandske FC Vitesse valgte at tage til Brøndby IF og blive en del af Masterclass-projektet på vestegnen. Dengang sagde Albert Capellas ved ansættelsen:

”Med min baggrund fra ungdomsarbejde var det en drøm for mig. Man har indflydelse på måden at spille og træne på i hele klubben, og man kan hjælpe klubben med at forme dens egen fodboldfilosofi. Det er ikke muligt ret mange steder i verden,” lød det fra den sympatiske træner, og uddyber passionen for fodbolden:

”Jeg kan godt lide offensiv og kreativ fodbold. Fodbold skal være dynamisk og skabe chancer, men jeg er også den type træner, der gerne vil kontrollere spillet. Jeg vil gerne have styr på, hvornår vi kan spille hurtigt og måske skabe et kontraangreb, men også hvornår holdet skal tage det lidt roligt, holde længere på bolden og lade modstanderen løbe sig selv trætte,” lød det fra Albert Capellas.

På banen vil Albert Capellas have U-15 cheftræner: Frank Hjortebjerg, samt U-15 assistenttrænerne Bo Nielsen og Kenneth Høier.


”Det er det helt fantastiske med en dag som Store Trænerdag, hvor trænere fra alle niveauer både får mulighed for at lytte men også lære helt i praksis, hvordan andre tænker og træner. Derfor lægger vi også altid vægt på at der både er teori og praktik. Så det vil der selvfølgelig også være i år,” siger Peter Rudbæk om Store Trænerdag.

Se program her

Der vil være mulighed for at slutte dagen af med en anden fodboldoplevelse på højeste niveau, nemlig Pokalfinalen i Parken. Billetter til kampen kan bestilles via dbu.dk fra 2. maj.

TILMELD DIG HER

Se også:
Belgisk fokus på Store Trænerdag (16. marts 2015)

Log ind