MENU

Sviatchenko indkaldt til landsholdet

Morten har suppleret landsholdstruppen med Erik Sviatchenko og Mathias ”Zanka” Jørgensen som gardering for Højbjerg og Okore, der begge er tvivlsomme til onsdagens opgør.Erik Sviatchenko tilbage i 2012 for U21-landsholdet. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Landsholdstruppen var allerede ramt af afbud fra Bjelland og Agger på grund af skader, og da Jores Okore og Pierre Emile Højbjerg begge er tvivlsomme til onsdagens opgør, har Morten Olsen valgt at udtage FC Midtjyllands Erik Sviatchenko og FC Københavns Mathias ”Zanka” Jørgensen til truppen, der møder USA den 25. marts i Aarhus og Frankrig den 29. marts i St. Etienne.

”Højbjerg og Okore skal begge scannes i morgen, og de bliver derfor i deres klubber for at blive undersøgt efter aftale med vores sundhedsstab. Og vi må desværre erkende, at der er en risiko for, at de ikke når at blive klar til onsdag. Så vi har valgt at udtage Sviatchenko og Zanka som garderinger,” forklarer Morten Olsen, der specielt glæder sig til at se den 23-årig FC Midtjylland-spiller an, som er med A-landsholdet for første gang:

”Sviatchenko er jo en spændende spiller, som desværre var skadet i foråret, hvilket måske er en af årsagerne til, at FC Midtjylland ikke blev mestre sidst. Nu er han klar igen og har haft en god periode for et succesrigt hold, så derfor er det oplagt, at vi ser nærmere på ham. Allerede nu ved vi dog, at med Agger og Bjelland ude og Okore tvivlsom, så kommer vi til at se en helt ny forsvarskonstellation,” slutter Morten Olsen.

Erik Sviatchenko har indtil videre spillet 19 ungdomslandskampe heraf 8 på U21-landsholdet, mens Mathias ”Zanka” Jørgensen er noteret for 6 A-landskampe og 20 ungdomslandskampe.

Se hele truppen her

Log ind