U17: Danmark måtte nøjes med uafgjort

Næsten 500 tilskuere havde torsdag aften fundet vej til Kjellerup for at se U17-pigelandsholdet i deres sidste testkamp inden det for alvor går løs ved eliterunden i Østrig. Det blev endnu en gang en tæt kamp mellem de to mandskaber, der denne gang endte uafgjort 1-1.

U17_EM_kval

Truppen fra 1. EM-kvalifikationsrunden i Makedonien, efteråret 2014. Foto: DBU.

Første prøvelse for Katrine Svane i det danske mål kom efter otte minutter efter et langskudsforsøg, men heldigvis for Danmark står hun rigtigt placeret. Minuttet efter er Mille Gejl på spil i højre side, hvor hun kommer fri til en god mulighed, men skuddet går forbi den fjerneste målstolpe. Nu kom der for alvor gang i kampen – Schweiz kom længere frem på banen og fik skabt er par gode muligheder. Kort før pausen får Danmark hjørnespark, Freja Sørensen sparker en flot bold ind i midten af feltet, hvor Laura Frank sætter panden på og header bolden i nettet til dansk 1-0 føring.

Efter pausen var der landsholdsdebut til den 15-årige keeper Sofie Branick, der startede med et par flotte aktioner, der forhindrede en schweizisk udligning. I stedet kunne Mille Gejl havde udbygget den danske føring, men hendes forsøg rammer overlæggeren. Med 22 minutter igen udligner Schweiz på et flot langskudsmål uden chance for Sofie i det danske mål. Resten af kampen bølgede frem og tilbage med gode muligheder til begge hold, men det blev ikke til flere scoringer og kampen endte dermed 1-1.

Se den danske scoring og hør hvad anfører Laura Frank sagde efter kampen her.

I de to venskabskampe mod Schweiz har pigerne i store perioder vist rigtig flot spil og kommet frem til mange målchancer, både efter flotte opstil og efter dødbolde, hvilket lover godt frem mod eliterunden.

Pigerne samles til igen til en træningssamling den 28.-29. marts inden den store opgave venter den 9.-17. april, hvor pigerne skal forsøge at hive en EM plads med hjem fra Østrig.