MENU

U17: Flot spil gav dansk 3-1 sejr

En flot kulisse på XL-Park Vorup dannede tirsdag aften rammen om den første af to venskabskampe mod Schweiz på dansk græs. En flot og velspillet kamp gav en fortjent dansk sejr på 3-1.


Den danske startopstilling.
     
Der var flere gode muligheder i begge ender af banen i kampens indledning, men det var Schweiz, der efter 13 minutter kunne bringe sig i front. De danskepiger kæmpede videre, og efter 21 minutter er Freja Sunesen tæt på. Efter en god schweizisk kontra sad Danmark meget på kampen, og med 10 minutter igen af 1.halvleg er Freja Sunesen igen i fokus – en kæmpe chance i feltet, men Schweiz redder i flere omgange. Kort tid efter er Freja Sunesen igen tæt på, mendenne gange sniger bolden sig uden om bagerste stolpe. Efter flere gode scoringsmuligheder går de danske piger til pause bagud med et enkelt mål.

Ni minutter efter pausen lykkedes det endelig for Danmark og Freja Sunesen at komme på måltavlen, efter et flot dansk opspil bringer Sunesen Danmark på1-1. Minuttet efter er Schweiz meget tæt på at gøre det til 1-2 efter en god bold i dybden, men Katrine kommer flot ud af det danske mål.

Endnu et flot opspil 15 minutter efter pausen, hvor Freja Sunesen spiller en god bold i dybden til Mille Gejl, der får afsluttet, men den schweiziske keeperredder til hjørne. På det efterfølgende hjørnespark sætter Freja Klitgaard panden på bolden og gør det til 2-1 på en indøvet hjørnesparkskombination.

Med et kvarter tilbage af kampen ender bolden hos Mille Gejl, der efter et par flotte træk banker bolden op i det korte målhjørne og gør det til en dansk3-1 føring. Fem minutter senere har Schweiz et flot langskud på overliggeren, og kort efter er det igen overliggeren der redder for Danmark.

Det blev ikke til flere scoringer tirsdag aften på XL-Park Vorup, hvor over 500 tilskuere var vidner til en meget seværdig landskamp med mange chancer ibegge ender og med en fortjent dansk sejr.

Efter kampen var det da også en glad og lettet U17-landstræner, der havde denne kommentar:

”Disse venskabskampe er så vigtige for pigernes fodboldmæssige udvikling, da de her bliver matchet på højeste niveau. I dag viser vi i store dele af kampenrigtig flot spil med mange chancer, som vi heldigvis får omsat til fortjente scoringer i 2. halvleg.

I kampen på torsdag skal vi forsøge at tanke endnu mere selvtillid, men vi er klar over, at vi igen vil blive udfordret på det fysiske, hvilket kræver, atpigerne skal bruge mere fysisk i nærkampene, som det kræves for at være med på dette niveau,” sagde U17-landstræner Anders Damgaard efter kampen.

På torsdag mødes de to hold igen, denne gang på Kjellerup Stadion kl.18.00, hvor der endnu igen forventes en god og intens fight.

Kom og støt de danske piger i deres sidste testkamp inden det går løs ved Eliterunden i Østrig.

Kamprapport

Hold

U17-pigelandsholdet

Kamp

Danmark-Schweiz

Tid

17. marts 2015, kl.18.00

Sted

XL-Park Vorup

Status

Venskabskamp

Resultat

3-1

Tilskuere

517

Dommer

Frida Mia K. Nielsen

Linjedommere

Vivi Grewy Kattenhøj og Katrine W. Stensholm

4. dommer

Tinna Christensen

Startopstillingen

Nr.

Spiller

Klub

1

Katrine Svane

Team Viborg

3

Laura Frank

Team Viborg

4

Maria Møller Thomsen

OB

5

Michele Hannibaldsen

OB

6

Cecilie Struck

Team Viborg

7

Freja Sørensen Abildå

Brøndby IF

8

Emma Andersen

IK Skovbakken

9

Freja Klitgaard

Team Viborg

11

Freja Kjærsig Sunesen

Vildbjerg SF

12

Matilde Lundorf

IK Skovbakken

15

Tanja Hymøller

Team Viborg

Kampforløb

Min

Status

Spiller

13

0-1

13. Alisha Lehmann

33

Advarsel

18. Camille Surdez

49

1-1

11. Freja Sunesen

54

2-1

9. Freja Klitgaard

64

3-1

10. Mille Gejl

73

Advarsel

4. Maria Møller Thomsen

Udskiftninger

Min

Ind

Ud

41

10. Mille Gejl

15. Tanja Hymøller

63

13. Nathali Viig Nørkjær

6. Cecilie Stuck

63

17. Anne Katrine Hansen

8. Emma Andersen

70

2. Sandra Normann

11. Freja Sunesen

77

18. Laura Østergaard

7. Freja Sørensen

Ikke benyttet

14

Line Kudsk

Næsby Boldklub

16

Sofie Branick

IK Skovbakken


Log ind