U17: Flot spil gav dansk 3-1 sejr

En flot kulisse på XL-Park Vorup dannede tirsdag aften rammen om den første af to venskabskampe mod Schweiz på dansk græs. En flot og velspillet kamp gav en fortjent dansk sejr på 3-1.

Den danske startopstilling.

Der var flere gode muligheder i begge ender af banen i kampens indledning, men det var Schweiz, der efter 13 minutter kunne bringe sig i front. De danskepiger kæmpede videre, og efter 21 minutter er Freja Sunesen tæt på. Efter en god schweizisk kontra sad Danmark meget på kampen, og med 10 minutter igen af 1.halvleg er Freja Sunesen igen i fokus – en kæmpe chance i feltet, men Schweiz redder i flere omgange. Kort tid efter er Freja Sunesen igen tæt på, mendenne gange sniger bolden sig uden om bagerste stolpe. Efter flere gode scoringsmuligheder går de danske piger til pause bagud med et enkelt mål.

Ni minutter efter pausen lykkedes det endelig for Danmark og Freja Sunesen at komme på måltavlen, efter et flot dansk opspil bringer Sunesen Danmark på1-1. Minuttet efter er Schweiz meget tæt på at gøre det til 1-2 efter en god bold i dybden, men Katrine kommer flot ud af det danske mål.

Endnu et flot opspil 15 minutter efter pausen, hvor Freja Sunesen spiller en god bold i dybden til Mille Gejl, der får afsluttet, men den schweiziske keeperredder til hjørne. På det efterfølgende hjørnespark sætter Freja Klitgaard panden på bolden og gør det til 2-1 på en indøvet hjørnesparkskombination.

Med et kvarter tilbage af kampen ender bolden hos Mille Gejl, der efter et par flotte træk banker bolden op i det korte målhjørne og gør det til en dansk3-1 føring. Fem minutter senere har Schweiz et flot langskud på overliggeren, og kort efter er det igen overliggeren der redder for Danmark.

Det blev ikke til flere scoringer tirsdag aften på XL-Park Vorup, hvor over 500 tilskuere var vidner til en meget seværdig landskamp med mange chancer ibegge ender og med en fortjent dansk sejr.

Efter kampen var det da også en glad og lettet U17-landstræner, der havde denne kommentar:

”Disse venskabskampe er så vigtige for pigernes fodboldmæssige udvikling, da de her bliver matchet på højeste niveau. I dag viser vi i store dele af kampenrigtig flot spil med mange chancer, som vi heldigvis får omsat til fortjente scoringer i 2. halvleg.

I kampen på torsdag skal vi forsøge at tanke endnu mere selvtillid, men vi er klar over, at vi igen vil blive udfordret på det fysiske, hvilket kræver, atpigerne skal bruge mere fysisk i nærkampene, som det kræves for at være med på dette niveau,” sagde U17-landstræner Anders Damgaard efter kampen.

På torsdag mødes de to hold igen, denne gang på Kjellerup Stadion kl.18.00, hvor der endnu igen forventes en god og intens fight.

Kom og støt de danske piger i deres sidste testkamp inden det går løs ved Eliterunden i Østrig.