U19 måtte nøjes med uafgjort

De danske U19 kvinder måtte lørdag eftermiddag nøjes med 1-1 mod Norge i en kamp, hvor danskerne var klart beds i størstedelen af kampen, men den sidste skarphed manglede i de afgørende situationer.

I U19 landsholdets anden kamp i træningsturneringen på La Manga i Spanien var de oppe imod Norge. Efter de første 10 minutters spil var der ikke meget, som tydede på, at danskerne ville få point mod de norske jenter.
Norge kom fra startende blæsende og lagde danskerne under maksimalt pres, hvilket resulterede i mange danske fejl og boldtab.

Danskerne fik dog løbende styr på spillet og midt i halvlegen steg Stine Larsen til vejrs på et hjørnespark. Hovedstødet blev reddet på stregen af det som lignede en norsk arm, men dommerens fløjte forblev tavs og spillerne måtte gå til pause uden scoringer.

Antiklimaks
Modsat i kampens begyndelse så var de danske piger i fuld kontrol fra anden halvlegs start, hvilket førte til flere rigtig fine chancer, men bolden ville ikke ind over stregen. Der skulle et straffespark til før der kom mål på tavlen. Stine Larsen opfanger en returbold efter et hjørnespark og tilkæmper sig et klokkeklart straffespark, som Sarah Dyrehauge omsætter til en dansk 1-0 føring.

Danskerne har herefter flere gode muligheder, som desværre ikke omsættes til mål. I stedet får Norge stik mod spil og chancer en tilfældig omstilling, hvor den norske angriber med nød og næppe får bolden ind over målstregen til 1-1.

På trods at et forsat stort dansk pres, så forbliver det uden yderligere scoringer og kampen ender derfor uafgjort. Den danske landstræner var også godt tilfreds med den danske indsats. ”Efter en hektisk start åd vi os stille og roligt ind i kampen, og vi fik gjort mange af de ting, som vi har arbejdet med”., sagde Søren Randa-Boldt efter kampen. ”Jeg vil gerne rose holdet, som arbejdede stenhårdt både offensivt og defensivt. Og så er det dejligt at se, at vi tør tage initiativet og prøve nogle ting af.”

Landstræneren og resten af truppen var dog skuffede over ikke at få sejren hevet i land og glæder sig derfor allerede til på mandag, hvor holdet møder et rigtig stærkt engelsk mandskab. Den kamp spilles kl. 15.00 og kan følges som liveupdate på Kvindernes Fodboldlandsholds Facebookside.