MENU

Brøndby-træner ny ungdomslandstræner

Claus Nørgaard bliver ny landstræner for U16 og U18-landsholdene, mens Per Holm fortsætter i rollen som U17-landstræner. A+-træner i OB, Tonny Hermansen, tilknyttes som ny assistenttræner for U17. Ansættelserne sker fra 1. juli 2016.De danske ungdomslandshold får ny trænere og ny trænerstruktur fra 1. juli. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Den sidste trænerkabale på ungdomslandsholdene er nu faldet på plads, og nuværende assistenttræner i Brøndby IF’s superligatrup, Claus Nørgaard, bliver ny landstræner for U16- og U18-landsholdene. Nuværende U16-landstræner, Per Holm, fortsætter med sine spillere videre op til det danske U17-landshold, som han i det kommende år vil stå i spidsen for. Herefter vil han igen overtage U16- og U18 i rotation med Claus Nørgaard.

Ansættelserne sker i forbindelse med at, en ny trænerstruktur træder i kraft på de danske ungdomslandshold, hvor træneren ’følger’ det enkelte talent på de yngste danske landshold i en treårig periode.

Et tiltag, der ifølge DBU’s talentudviklingschef, Flemming Berg, vil sikre en hensigtsmæssig kontinuitet mellem landsholdene – til gavn for både spillere og trænere:

”Jeg er rigtig glad for, at vi i dag kan offentliggøre både Claus Nørgaard og Tonny Hermansen som de sidste navne i vores nye landstrænerstruktur på de yngste landshold. Det har været vigtigt for os at styrke sammenhængskraften og med Per og Claus får vi to cheftrænere, der gennem deres erfaring og kendskab til dansk talentudvikling vil styrke den linje, vi har lagt for vores ungdomslandshold,” siger Flemming Berg, der ligeledes er glad for tilknytningen af Tonny Hermansen:

”Ligesom det er tilfældet på vores U19-landshold, er vi glade for, at vi i endnu højere grad kan styrke samarbejdet mellem klubber og DBU ved at få flere A+-trænere mere fast ind i landsholdssammenhæng, som vi tidligere har haft stor succes med. Og Tonny er jo en erfaren herre på klubsiden og er samtidig DBU Trænerinstruktør, så jeg ser meget frem til, at han bliver en fast del af U17-landsholdet.”

Nørgaard: en fantastisk mulighed

Kommende U16- og U18-landstræner, Claus Nørgaard, har tidligere været talenttræner i DBU-regi, og ser frem til fra sommer at flytte adressen et par hundrede meter længere ned af vejen fra Brøndby Stadion til Fodboldens Hus.

”Det er en rigtig stor mulighed for mig, da jeg også gerne vil være cheftræner. Lige nu arbejder jeg med superligaspillerne, og ved derfor også, hvad der kræves på højeste niveau i Danmark. Det, kombineret med min tidligere erfaring fra DBU, var det ikke svært at sige ja tak til jobbet som ungdomslandstræner,” siger Claus Nørgaard, der ligeledes med den nye trænerstruktur ser store muligheder – både i samarbejdet med spillerne men i høj grad også med klubberne:

”Det nye tiltag giver nogle rigtig gode muligheder for at kunne lave et større ’træk’ med spillerne og de ting, man arbejder med. Jeg ser derfor meget frem til igen at blive en del af talentmiljøet i DBU – både på grund af de dygtige kollegaer, jeg kommer til at arbejde sammen med, men også at fortsætte og styrke det gode samarbejde, der er mellem klubberne og DBU på talentsiden,” slutter Claus Nørgaard, der er uddannet skolelærer og PRO-træner.

Også nuværende U16- og U18-landstræner, Per Holm, ser frem at påbegynde arbejdet som U17-landstræner fra sommer:

”Jeg glæder mig som cheftræner at skulle arbejde med spillerne over en længere periode end kun et år. Jeg tror, at det kan gavne vores spillere ikke at skulle skifte landstræner hvert år på de yngste landshold. Og så vil jeg da byde Claus Nørgaard velkommen tilbage.  Vi har tidligere haft et super samarbejde – så det glæder jeg mig til at vi får igen,” lyder det fra Per Holm hvis største opgave i 2016 ligger i efteråret, hvor U17-landsholdet spiller EM-kvalifikation i gruppe med Holland, Ungarn og Liechtenstein.

Læs også:

Henrik Clausen ny U19-landstræner (30. marts 2016)

Ny trænerstruktur skal styrke U-landsholdene (4. december 2015)


Log ind