Danmark møder Brasilien ved OL

Det har været ventet med spænding, men torsdag eftermiddag fik landstræner Niels Frederiksen og resten af fodbolddanmark endelig svar på, hvem Danmark skal op i mod ved sommerens OL.



Torsdag blev Danmarks OL-modstandere fundet. www.fodboldbilleder.dk


Med lidt over 100 dage til den olympiske fakkel tændes kom OL i dag lidt nærmere, da Danmarks modstandere i den olympiske fodboldturnering blev fundet ved en lodtrækning i skyggerne af Maracana i Rio.

En lodtrækning der var ventet med spænding både af de danske fodboldfans, men bestemt også af den landstræner, der skal stå i spidsen for det danske fodboldhold i Rio.

”Det har jeg længe set frem til – nu kan forberedelserne for alvor begynde, sagde landstræner Niels Frederiksen fra DBU's Fodboldcenter i Tilst, hvor han er en del af DBU's samling for U16 og U18-landsholdene.

Og for at gøre det kort – Danmark skal ved OL møde værterne fra Brasilien, Irak og Sydafrika. Tre modstandere, derpå papiret ligner noget nær en ønskelodtrækning for det danske hold. 

"Vi kan ikke forlange det meget bedre," sagde en tydelig  tilfreds Niels Frederiksen til TV2 umiddelbart efter lodtrækningen. 

"Selv om det bestemt ikke bliver nemt, så har vi ganske gode muligheder mod Sydafrika og Irak og det er her, at vi skal klare skærene. Vi møder det stærkeste hold Brasilien i den sidste kamp, hvilket jo passer os rigtig fint, for på det tidspunkt skulle vi gerne være akklimatiseret," fortæller Niels Frederiksen, der ikke er bange for at understrege de høje ambitioner til Danmarks OL-hold.

"Ambitionen er naturligvis at gå videre til kvartfinalerne. Det vil det altid være til en turnering som OL, og så må vi se, hvor langt vi kan gå," siger Niels Frederiksen.   

Ikke kun modstanderne fik dog i dag et navn – det gjorde også byen hvor Danmark i de to første kampe har sin base. Danmark spiller de to første kampe i Brasilia, mens den sidste kamp mod værterne fra Brasilien spilles i Salvador:

Kampprogrammet ser således ud - og dermed åbner Danmark, uofficielt OL, med den første kamp i fodboldturneringen.

4. august Irak - Danmark kl. 13.00 (lokal tid) i Brasilia
7. august Danmark - Sydafrika kl. 19.00 (lokal tid) i Brasilia
10. august danmark - Brasilien kl. 22.00 (lokal tid) i Salvador

Med både by og modstandere på plads begynder den danske OL-forberedelse for alvor. Det danske U21-landshold samles i juni samtidig med at også det danske A-landshold er samlet. Der arbejdes pt. på at finde både sted og modstandere og dette vil blive meldt ud, så snart det falder på plads.

Se resultaterne af alle fire OL-grupper på FIFA.com


Log ind