Danske pigeklubber fastholder fokus på talentudvikling

LICENS: Licensansøgninger til U18 Pige DM-rækken 2016/17 er netop godkendt af DBU’s Kvindeelitegruppe – og 13 ud af 16 ansøgninger får godkendelse af licens til næste års liga.



12 klubber har i dag licens til den bedste danske eliteungdomsrække for piger – næste år lyder det tal på 13.

Og det er der en rigtig positiv grund til - nemlig at de bedste danske elitepigeklubber fastholder og fortsat optimerer rammerne og elitemiljøerne ude i klubberne. Derved sikres også en spillemæssig kvalitet, der altså nu belønner sig for de 13 klubber, der næste år udgør den danske U18 Pige DM-liga (den nuværende U17 DM-liga).

Det er de nuværende 12 klubber, der fortsætter i ligaen, mens den nye overbygning mellem Marienlyst og Tarup Paarup, Team Odense Q, er den sidste klub, der har overbevist DBU’s Kvindeelitegruppe om et stærkt sportslig og organisatorisk fundament for den nye klub. 

”Vi har igen i år modtaget mange velkvalificerede ansøgninger fra vores klubber. Det viser os, at der fortsat bliver arbejdet stenhårdt med talenterne ude i klubberne – et arbejde, der nu betaler sig for klubberne i form af en licens. Det gode arbejde skal både vi og klubberne holde fast i, og derfor er den løbende dialog utrolig vigtig. Det er den eneste måde, hvorpå vi også i fremtiden styrker klubberne i deres arbejde og samtidig opretholder en fortsat høj kvalitet i vores talentudvikling,” siger Mette Bach Kjær, der er formand for DBU’s Kvindeelitegruppe samt medlem af DBU’s bestyrelse.

Licensen tildeles på baggrund af primært 2 vurderinger
  1. en sportslig vurdering (er spillergrundlaget og kvaliteten heri til stede?)
  2. De mere formelle krav i licensen skal være opfyldt (herunder uddannelsesniveau på træner, antal træninger per uge m.v.) 

Læs mere om Licensmanualen her 

I alt har 16 klubber søgt om licens.

Klubberne har mulighed for at appellere licenstildelingen frem til 3. maj.


Licensklubber 2016/2017:

Ballerup-Skovlunde Fodbold
Brøndby IF
IF Lyseng 
B93
Fortuna Hjørring
Hillerød GI Damefodbold
IK Skovbakken
KoldingQ
Team Odense Q
Team Viborg
Varde IF
Vildbjerg SF
AaB

Log ind