DBU hjælper klubber med indsamling

Fodboldklubber, der samler penge ind til finansiering af større, almennyttige projekter, kan med fordel gøre det via DBU. Indbetalinger ad den vej er nemlig fradragsberettigede i modsætning til direkte donationer. Hjortshøj-Egå Idrætsforening er en af de klubber, der på kort tid har fået et stort udbytte af ordningen.



Nu kan fodboldklubber indsamle midler til permanente, almennyttige projekter via DBU. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Drømmer din klub om at etablere en kunstgræsbane eller renovere klubhuset, men mangler I midler til finansieringen af sådan et projekt? Så kan DBU’s gaveindsamling hjælpe jer på vej.

Indsamlingen foregår på nettet, og bidragsyderen kan indbetale penge med få klik og udfyldelse af en formular. Den er et tilbud til alle fodboldklubber, der er medlem af en af DBU’s lokalunioner, og fordelen ligger i, at gavegiveren kan trække indbetalingen fra på sin selvangivelse. Et sponsorat er ikke fradragsberettiget, hvis pengene gives direkte til klubben.

Bidragene bliver større

Hjortshøj-Egå Idrætsforening (HEI), der har hjemme lidt uden for Aarhus, har på en måned indsamlet i omegnen af 180.000 kroner til sin kommende kunstgræsbane via gaveindsamlingen. Det gør en forskel at rejse pengene ved hjælp af DBU, fortæller Jan Elmstrøm Blaabjerg, der sidder i HEI’s bestyrelse og klubbens kunstgræsudvalg:

- Det er klart, det bidrager til, at bidragene bliver større, når man som privatperson får et skattefradrag, siger han og påpeger, at samarbejdet med DBU desuden giver klubben nogle markedsføringsmæssige fordele.

- DBU er et godt navn at have med, lyder det.

Jan Elmstrøm Blaabjerg tilføjer, at klubben på forhånd har fået bindende tilsagn fra en stor gruppe private donorer for at sikre, at indsamlingen vil nå i mål.

- Der er gjort noget forarbejde forud for indsamlingen. Det, tror jeg, er grunden til, at vi så hurtigt er kommet højt op, siger han med henvisning til de mange penge, klubben har samlet ind den første måned.

Nemt at komme i gang med indsamling

HEI har ønsket sig en kunstgræsbane i flere år og har efter en bevilling på 3,2 millioner kroner fra Aarhus Kommune til opgave selv at skaffe de resterende halvanden million kroner, der skal til for at etablere banen.

Klubben samler ind fra private sponsorer via DBU og søger der ud over fonde og virksomhedssponsorater. Ifølge Jan Elmstrøm Blaabjerg var det nemt at starte indsamlingen op med hjælp fra Christian Bordinggaard, der er DBU’s fundraiser og ansvarlig for ordningen.

- Jeg havde et møde med Christian Bordinggaard, og der blev vi enige om at sætte indsamlingen i gang. Han sendte en formular, jeg skulle udfylde, og der gik ganske få dage, så var indsamlingen på hjemmesiden. Alt i alt gik der en uge. Det kan jo ikke gå stærkere, det var helt fantastisk, siger Jan Elmstrøm Blaabjerg.

Hvis indsamlingen fortsat flasker sig, og alt går efter planen, regner HEI med at påbegynde anlæggelsen af kunstgræsbanen til august. Målet er at have banen klar til brug, når vintersæsonen 2016/2017 går i gang.

Vil din klub starte en indsamling via DBU?

DBU stiller visse krav til klubber, der ønsker at blive del af gaveindsamlingen, men fundraiser Christian Bordinggaard understreger, at ansøgningsproceduren er ganske simpel.

- Først skal vi modtage en ansøgning og en projektbeskrivelse fra klubben, der holder sig inden for kravene om permanente, almennyttige tiltag af en vis størrelse, og som kommer lokalsamfundet til gode. Det er også væsentligt, at klubben kan skitsere, hvordan den vil markedsføre indsamlingen, og hvilke andre tiltag klubben iværksætter. Opnår man en godkendelse, ordner vi alt det praktiske med myndighederne, så folk kan begynde at bidrage med penge til formålet, forklarer Christian Bordinggaard om ordningen, der blev iværksat i 2015.

Han henviser til, at DBU – hvis indbetaleren ønsker det og oplyser sit CPR-nummer – indberetter beløbet til skattemyndighederne, så fradraget automatisk kommer med på gavegiverens selvangivelse. Det hænger sammen med, at DBU er godkendt som almennyttig organisation og derfor kan modtage fradragsberettigede gaveindbetalinger. I 2016 betyder det, at man som gaveindbetaler kan trække op til 15.200 kroner fra på sin selvangivelse.

Har din klub et projekt, som I gerne vil samle penge ind til via DBU, kan I kontakte Christian Bordinggaard på cbor@dbu.dk og høre om mulighederne.

Læs mere

DBU’s gaveindsamling

Log ind