Gør 5. klasser kvikkere med fodbold

Nyt tilbud til lærere i 5. klasse over hele landet - DBU står bag nyt gratis tilbud, der med dokumenteret effekt rykker 10-12 årige elever på sundhed. DBU tilbyder i skoleåret 2016/2017 lærings- og sundhedsprojektet ”FIFA 11 for Health” til skoler landet over.

”FIFA 11 for Health” er i efteråret 2015 blevet testet af på 9 skoler med gode resultater. Piloten viser, at eleverne øger deres sundhedsviden, sociale trivsel og ikke mindst deres fysiske sundhed. I samarbejde med Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet foretages målinger af eleverne før og efter de 11-uger, så eleverne kan se, hvor meget de har rykket sig.

Det har også vist sig at have stor succes hos børn, der ellers ikke er så boldglade – ligesom det er nemt at gå til for alle lærere – også dem der ikke har et stort kendskab til fodbold. 



Hvad kræver det for skolen at have ”FIFA 11 for Health” i 5. klasse? 
”FIFA 11 for Health” består af 2x45 min om ugen i 11 uger med undervisning koblet til praktiske øvelser hvor sundhedsbudskaber går hånd i hånd med konkrete aktiviteter. Man kan bruge det i fagidrætten, den understøttende undervisning eller et andet sted, hvor man har lyst til at prioritere sundhed og bevægelse. Undervisningen kan foregå ude eller inde og kræver kun et mindre areal. Selve undervisningen forestår lærerne selv. På et 2½ dages kursus klæder DBU og KU nemlig alle interesserede lærere på til at gennemføre forløbet. Derudover får man som skole, kvit og frit undervisningsmateriale; manualer, kegler, toppe og bolde med, så det er ligetil at gå til.

Hvor og hvornår er der kursus? 
Man kan vælge, at starte forløbet op i efteråret 2016 eller i foråret 2017.  Til efterårsforløbet er der mulighed for kursus den: 
  • 27 –29. juni 2016 i Århus, 
  • 1–3. august i Kolding eller i Brøndby/København 
  • 5-7. august i Brøndby/København 
Interesserede lærere og skoler bør tilmelde sig allerede nu, da der er et begrænset antal pladser. 

Ved spørgsmål  kontakt venligst projektleder Tina Enestrøm eller projektkoordinator Rebecca Nielsen på fifa11forhealth@dbu.dk eller tlf. 43 26 22 22

Log ind