Lidt flere medlemmer i fodboldklubberne

Flere danskere ønsker at være medlem i en fodboldklub, viser nye medlemstal. Fremgangen sker blandt voksne, mens der er fald i antallet af børn i klubberne. DBU vil arbejde for fremgang blandt alle.

DBU's medlemstal er vokset, men der er stadig udfordringer på især børnesiden. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Piger gør det. Drenge gør det. Børn gør det. Teenagere gør det. Voksne gør det.

Alle spiller de fodbold som deres foretrukne idrætsgren i Danmark, viser nye medlemstal fra DIF. Tallene viser en fremgang på 1254 medlemmer i de danske fodboldklubber under DBU, hvor der i dag er 336.713 danskere med medlemskort. Dermed er fodbold den suverænt mest populære sportsgren i Danmark og DBU det specialforbund med flest medlemmer.

Fremgangen i antallet af medlemmer i danske fodboldklubber sker blandt voksne og også i gruppen af ældre over 60 år. Til gengæld er der færre børn, der er medlemmer i de danske fodboldklubber.

Udviklingen  i medlemstal vækker både glæde og bekymring hos Bent Clausen, næstformand for DBU og formand for breddeudvalget, der har netop flere medlemmer somet af de vigtigste mål.

”Det er positivt med en samlet fremgang i antallet af danskere, der spiller fodbold i klub. Det er godt for fællesskab og trivsel blandt spillerne – men også for sundhed og integration i samfundet som helhed,” siger Bent Clausen. 

DBU’s næstformand anser fremgangen blandt voksne og ældre medlemmer i klubberne som et positivt tegn på klubbernes evne til – ud over træning og kamp - at skabe gode aktiviteter for de aldersgrupper – blandt andet med konceptet Fodbold Fitness, der tilbyder fokus på træning og styrkeøvelser.

”Det er afgørende, at klubberne forsat udvikler sig og kan tilbyde forskellige aktiviteter, der gør det spændende at spille fodbold. Det kan vi se med Fodbold Fitness, der er blevet populært særligt blandt kvinder over 50 år,” siger Bent Clausen.

Til gengæld er der brug for endnu større fokus på børne- og ungdomsfodbold, så børn og unge kommer i gang med fodbold – og bliver ved, når de bliver teenagere og voksne. Senest har DBU lanceret konceptet Ungdomsfodbold 2.0, der med sociale aktiviteter og mere varieret træning skal få unge til at fortsætte til fodbold i teenage-årene, forklarer næstformanden:

”Fodbold er jo kun ét af mange spændende tilbud for børn og unge i dag. Derfor skal vi hele tiden sørge for at gøre det spændende og attraktivt at spille fodbold. Det er godt for trivslen og fællesskabet for børn og unge – og dermed også for deres indlæring i skolen,” siger han.

Herudover fremhæver Bent Clausen alle de mange frivillige ledere og trænere, der holder hjulene i gang i klubberne. ”De er selve fundamentet for fodbolden i Danmark,” siger han, ”og derfor vil DBU også løbende have fokus på, hvordan vi kan understøtte klubberne i at gøre det attraktivt at være frivillig i fodboldklubberne, for hvis vi ønsker flere medlemmer, har vi også behov for mange dygtige ledere og trænere i klubberne.

Se de samlede medlemstal her www.dif.dk/medlemstal



Log ind