Michaelsen: Vi skal ramme vores højeste niveau

LODTRÆKNING: U17-landstræner Jan Michaelsen fik fredag afgjort, hvem Danmark skal møde ved den kommende EM-slutrunde i maj i Aserbajdsjan. Danmark endte i gruppe med Frankrig, England og Sverige



Der venter Danmark hård modstand ved U17 EM i Aserbajdsjan. Foto: www.fodboldbilleder.dk


For første gang deltager 16 nationer ved U17 EM i Aserbajdsjan – herunder også Danmark, der i sidste måned kvalificerede sig som gruppevinder i UEFA Elite Round i Tjekkiet, og dermed deltager ved EM for første gang i fem år.

Sidste gang Danmark var med, blev det til en semifinale-plads og EM-bronze, og derfor var forventningerne også store til, hvem de danske talenter skal møde på vejen til de eftertragtede EM-medaljer.

Fredag klokken 10 blev det så afgjort ved en lodtrækning i Baku, og Michaelsen kunne konstatere fra første række, at Danmark endte i gruppe C med de forsvarende europamestre fra Frankrig samt England og Sverige - kuriøst nok samme gruppe af nationer, som da Danmark spillede ved EM i 92.  Dengang gik Danmark som bekendt hele vejen - så sikker er landstræner Jan Michaelsen ikke, og kalder det en svær lodtrækning:

”Det bliver en super hård matchning. Ingen tvivl om det! Det er alle tre stærke nationer. Sverige kender vi rigtig godt – både fra Internordisk og har også set dem på La Manga. Det er en fysisk stærk modstander med masser af power. England kender jeg ikke så godt endnu, og Frankrig har vi netop mødt, og set et af de stærkeste U17-hold, jeg har set som U17-landstræner,” lyder det fra Michaelsen, der håber på, at Danmark kan overraske:

”Vi skal møde de bedste af de bedste i Europa, og det bliver absolut ikke nemt – det vil jeg ikke lægge skjul på! Vi skal ramme vores øverste niveau i alle tre kampe, mens et hold som Frankrig modsat skal have en af deres dårligere dage, hvis vi skal slå dem. Men jeg tror selvfølgelig på chancen, og vi lægger os bestemt ikke ned. Jeg tror på, vi kan overraske – også med udgangspunkt i det flotte spil vi fandt frem ved Elite Round,” siger Michaelsen, der glæder sig over, at holdet får endnu nogle kampe på højeste niveau.

”Det er jo denne type kampe, der er med til at udvikle vores spillere. Og selv om det bliver svært, vil vi selvfølgelig gøre alt for, at det også kan blive til mere end de tre indledende kampe," siger U17-landstræneren med henvisning til at nummer 1 og 2 går videre fra gruppen til kvartfinalerne.


Inden EM samles U17-landsholdet ved en træningssamling 18./19. april før turen går til Baku, hvor EM spilles fra den 5. – 21. maj.

Læs mere om U17 EM på www.uefa.com 

Log ind