Skolefodbold er en oplevelse for hele skolen

Skolefodbolden går nu ind i sin afgørende fase landet over, hvor vi er nået til semifinalerne. Vi fulgte et af pigeholdene før, under og efter kvartfinalen, som gav en sejr. Det betyder, at drømmen stadig lever, og det er ikke kun vigtigt for spillerne. Det er noget hele skolen snakker og samles om!


Spændte Sct. Hans-piger på vej til kvartifnalekamp i Ekstra Bladet Skolefodbold.
____________________________________________________________

Set udefra virkede det som en helt almindelig morgen, da klokken ringede ind på Sct. Hans Skole i Odense. Kom man helt ind på gangene, kunne man alligevel godt fornemme, at der var noget særligt i gære. Bare tre timer forude ventede nemlig en kvartfinale i Ekstra Bladets skolefodboldturnering. Pigerne fra de øverste klassetrin var efter en imponerende sejrsstime og en målscore på skræmmende 55-0 blandt landets otte sidste pigehold i turneringen og derved kun to sejre fra en finaleplads på TREFOR Park i Odense. Bemærkninger som "God kamp!" og "Hvad tror du den ender?" kunne høres alle vegne. Der var ingen tvivl!. Alle på skolen vidste, at det endnu engang var blevet kampdag.

Afsted mod Jylland

Som på en hver anden skoleudflugt var der masser af snak og larm i den 50 mand store delegation i bussen på vej mod Jylland, hvor slaget skulle slås. Spillerne, der havde placeret sig bagerst i bussen, havde medbragt et stort musikanlæg, så tonerne derfra overdyngede hurtigt enhver form for nerver og spekulationer om kampens resultat. Forrest i bussen sad holdets trænerteam samt et par af klasselærerne. Ikke overraskende faldt snakken her hurtigt på dagens kamp og på de forberedelser, som havde stået på op til dagens kvartfinale.

Dagen forinden havde trænerteamet bl.a. haft en god snak med spillerne om, hvad det vil sige at spille foran mange mennesker. Det er nemlig ikke hverdagskost at skulle spille kamp foran op imod 1000 tilskuere på "tribunerne". Det er i sig selv en stor oplevelse.

Flot kulisse trods gråvejr

Bussen ankom til Billund Idrætscenter en god time før kampstart, så pigerne kunne nå at besigtige banen inden den stod på omklædning og taktikmøde. De medrejsende klassekammerater var tydeligt også indstillet på at gøre deres for at bidrage til en festlig stemning. I takt med at klokken nærmede sig kampstart, dukkede flere biler med forældre op og tilsluttede sig de øvrige Sct. Hans Skole supportere. De ville ikke gå glip af deres skolekammeraters kamp for at gå hele vejen. Lige inden dommeren fløjtede kampen igang væltede det så frem med elever fra BillundSkolen, og på bare få minutter var et gråt og halvtomt Billund Stadion forvandlet til en menneskefyldt og festlig fodboldkulisse.

Skolefodbold skaber rollemodeller og sammenhold

Hvordan gik det så? Jo, de fynske piger kunne rejse mod Fyn med en 5-1 sejr i bagagen. Dermed holder de odenseanske piger forsat liv i dømmen om at stå tilbage med det eftertragtede skolefodboldtrofæ. Den drøm er ikke kun vigtigt for spillerne men for hele skolen. Her bliver spillerne nemlig rollemodeller, som de yngre elever ser op til. Ligeledes har fodboldkampene også stor betydning for det sociale både i og på tværs af klasserne, hvor man får noget fælles at snakke om. Sådan er det i dag, og sådan har det været i de mere end 50 år, hvor skolefodbolden har rullet i Danmark. Nyt er dog, at den desuden passer som hånd i handske med skolereformens fokus på bl.a. motion og sundhed.

Vejen til finalen


Nu mangler kun fire spændende semifinaler inden de store finaleslag skal udkæmpes i Odense d. 28. april.

Hos pigerne ser semifinalerne således ud:
  • Sct. Hans Skole - Ungdomsskolen Ry (19. april, kl. 11.30)
  • Nykøbing-Falster Realskole - Frederiksborg Byskole (21. april, kl. 11.00)
Hos drengene mødes:
  • Kolding Realskole - Karensmindeskolen (18. april, kl. 11.30)
  • Borupgårdskolen - Peder Lykke Skolen (20. april, kl. 11.00)
Se billeder fra turen og kvartfinalekampen her og følg med i næste uge, når vi igen følger Sct. Hans pigernes vej mod finalen. 

Stort finaleshow venter

Finalen spilles på OB's hjemmebane TREFOR Park, hvor der udover finalen for hhv. drenge og piger venter et stort show for alle de fremmødte, med bl.a. halvlegsunderholdning fra vinderen af Danmark har talent 2015, THORSEN!

Det er gratis at komme med til finalefesten - så tag dine venner eller familie med til en festlig fodbolddag. Vi ses!

      

Log ind