U19-landsholdet misser EM

En storsejr over Nordirland og uafgjort mod Italien var ikke nok til at komme til EM. Søndag tabte Danmark nemlig til Spanien, og dermed ender Danmark som nummer 2 i puljen over Italien og Nordirland.

Alt skulle gå op i en højere enhed, da Danmark spillede mod Spanien søndag eftermiddag i Skive. EM-billetten var på højkant, og hvor Spanien kunne nøjes med uafgjort, så skulle Danmark ud og vinde kampen for at komme videre.

Hverken før eller under kampen var der dog tvivl om, hvem der var bedst. Både på papiret og på græsset var Spanien overlegne, men Danmark forsvarede godt, og det blev ikke helt farligt i første halvleg, selvom Spanien lurede i det danske felt fra første minut.

Tvært imod var det faktisk de 639 tilskuere, der havde mest at juble over. For efter 12 minutter header Sofie Obel bolden på overliggeren, og så var der tro på tingene både på lægterne og på banen.

Men stille og roligt overtog Spanierne kampen, og Danmarks spil var ladt til tilfældighederne. Godt nok endte første halvleg uden scoringer, men der skulle kun gå 3 minutter af anden halvleg, så lå bolden bag Katrine Svane på målet.

Danmark kom ikke rigtig til de store chancer, og tvært imod brændte det på i den anden ende. I 79. minut scorer Spanien så til 2-0 og så lukkede de deres målfest med en flot scoring til 3.0 i det 89. minut.

Dog pyntede Josefine Krum på stillingen, da hun scorede til 3-1 dybt inde i overtiden.

Se anfører, Nicoline Sørensens, reaktion på kampen herunder. Øverst finder du mål og highlights.