DBU og Bornholms Regionskommune styrker samarbejdet

En ny treårig partnerskabsaftale mellem Bornholms Regionskommune og DBU skal skabe nye fodboldtilbud til børn og voksne på Bornholm. Og så vil ungdoms- og oldboys-landsholdet spille kampe på øens stadions de næste år.

PS_faciliteter_materialer


Bornholmsk fodbold kommer til at blomstre de kommende år, og det vil komme mange bornholmere til gode. I et tæt samarbejde mellem DBU og Bornholms Regionskommune vil fodbolden rulle i flere af øens børnehaver og skoler, så de yngste bornholmere gøres aktive og interesserede i motion. Fodbolden skal også hjælpe mænd med helbredsudfordringer til en sundere og bedre hverdag, og være en aktiv medspiller, når flygtninge skal integreres på øen.

I Regionskommunens ’Vision og strategi for integration af flygtninge og deres familier’, nævnes fritids- og idrætslivet som en vigtig medspiller i forhold til integrationsindsatsen. Håbet er, at Velfærdsalliancen med DBU kan bidrage til denne udvikling.

Den nye aftale vækker begejstring hos DBU Bornholms formand, Lars Albæk:

"Vi er meget glade og stolte over, at Bornholms Regionskommune vil være med til at styrke fodbolden her på Bornholm. Vi glæder os til at igangsætte projekter med kommunen, som kan styrke samarbejdet på velfærdsområdet indenfor sundhed, skole og integration i samarbejde med Bornholms mange stærke fodboldklubber."

Målet med aftalen er, at fodbold skal være med til at løse lokalsamfundets udfordringer inden for blandt andet sundhed, integration og bevægelse i og før skolen. Velfærdsalliancen understøtter både regionskommunens Idræts-, Skole- og Sundhedspolitik og visionen om ’Et godt og aktivt liv for alle’. Forhåbningen er, at aftalen på sigt vil have medvirket til en højere andel af aktive bornholmere.  Derfor vækker aftalen også glæde på borgmesterkontoret, hvor Winni Grosbøll ser flere fordele ved alliancen:

”Jeg er meget begejstret for samarbejdsaftalen mellem DBU Bornholm og Regionskommunen, som sætter bevægelse, sundhed og velfærd for bornholmerne på dagsordenen. Nu kan endnu flere bornholmske børn komme ud og bevæge sig og have det sjovt!”

Som en del af den velfærdsalliance Bornholms Regionskommune og DBU netop har indgået, kommer Bornholm også til at danne ramme om en række ungdomslandskampe de kommende år. Her får bornholmerne mulighed for at komme helt tæt på fremtidens fodboldstjerner op til kampene.

Den nye aftale glæder også DBU's formand Jesper Møller:

"Vi er meget glade for, at Bornholms Regionskommune gerne vil indgå et tættere samarbejde med os og fodboldklubberne på en række velfærdsområder. Og så glæder det os, at vi bringer vores landshold tættere på de bornholmske borgere og fodboldfans. "

Det nye partnerskab mellem DBU og Bornholms Regionskommune er med til at realisere DBU's vision 'En Del af Noget Større’. Ønsket er, at man skal ud i Danmark og vise aktiviteter frem for at komme tættere på fans, borgere, klubber og medlemmer samt bidrage positivt til samfundsudviklingen.

Aftalen omfatter følgende events og aktiviteter i perioden 2017-2019:

• Afvikling af to U-landskampe i perioden

• Afvikling af én oldboys-landskamp

• Fodbold i skolen - FIFA 11 for Health

• Fodbold som behandling og sundhedsfremmende aktivitet for voksne med kroniske lidelser – Fodbold for sjov – voksne mænd kan også drible

• Børnehavefodbold

Kontaktinformation

Borgmester Winni Grosbøll

DBU Bornholm, Formand Lars Albæk, mobil 28 96 16 11

DBU, Christian Bordinggaard, mobil 51 31 53 23
















Log ind