MENU
D
T
M
S

Historisk landskamp markerer jubilæum

Gør dig klar til vaskeægte EM-eufori, når Danmark til juni tager i mod verdensmestrene fra Tyskland for at markere 25-årsjubilæet for Danmarks største fodboldtriumf gennem tiderne.

Nyhed_DK_Tyskland_500
Det danske landshold møder Tyskland i en træningskamp til juni. Foto: fodboldbilleder.dk

Hvis du var over en vis alder i sommeren 1992, har du uden tvivl ét eller andet minde af dig selv i selskab med Dannebrogsflag, hummel-trøjer og en overflod af klaphatte fra den aften, hvor Danmark blev europamestre.

Med scoringer af John ”Faxe” Jensen og Kim Vilfort sikrede danskerne sig en 2-0-sejr over de evige arvefjender fra nabolandet Tyskland. Og nu gør vi det hele igen. Sådan da.

Det danske landshold, under ledelse af Åge Hareide, lader op til årets vigtige VM-kvalifikationskampe med en kamp mod netop Tyskland. De to hold mødes på dansk jord og skal forsøge at genskabe kulissen fra 1992. Og selvom dét er en stor opgave, håber landstræneren, at danskerne vil være med til at fejre jubilæet for Danmarks største stykke fodboldhistorie.

”Jeg håber, at masser af fans vil komme på stadion – ikke kun for at bakke op om spillerne, men i særdeleshed også fordi det bliver en seværdig kamp. Vi har et godt hold, og vi skal spille mod verdens bedste – det er en perfekt prøvelse for os, inden vi står over for Polen og Rumænien på hjemmebane i efteråret,” siger Åge Hareide.

Og mens danskerne har et minde om, hvor de var om aftenen den 26. juni 1992, gælder det også for den norske landstræner.

”Ja, jeg var dengang U16-træner i Norge, så jeg så den hjemme fra stuen. Det var en fantastisk kamp, som alle husker,” fortæller Åge Hareide.

Og hvor lå landstrænerens sympati så den gang?

”Jeg heppede naturligvis på Danmark”, siger Åge Hareide.

Kampen mod Tyskland afvikles tirsdag den 6. juni 2017. Hvilket stadion der skal huse jubilæumskampen er endnu uvist. Følg med på Landsholdets sociale medier for mere info om kampen og billetsalg. 


Det siger den tyske landstræner, Joachim Löw, om kampen:

"Danmark har altid formået at udvikle topspillere. De står for moderne, kreativ og inspirerende fodbold - også selvom de missede europamesterskaberne i Frankrig. Vi er fantastisk glade for muligheden for at spille mod dem 25 år efter finalen i europamesterskaberne i 1992 - lige så glade, som fansene er." 
 

 Log ind