MENU
D
T
M
S

U21 EM: Danmark op i mod Tyskland og Italien

Danmark fik torsdag aften sat navne på de modstanderne til næste års EM i Polen. Her møder Danmark i Gruppe C Tyskland, Tjekkiet og Italien i jagten på EM-guld.De fire landstrænere ved torsdagens lodtrækning. Danmark har netop mødt I talien i første EM-test - en kamp, der endte 0-0. Foto: UEFA

Torsdag aften skulle der trækkes lod til U21-EM, der til sommer spilles i Polen. Danmark var på forhånd røget i andet seedningslag med England og Spanien, hvorfor de to store nationer ikke var mulige modstandere. Til gengæld kom Danmark i gruppe med to lige så store nationer - nemlig Tyskland og Italien, samt Tjekkiet. 

 En stærk gruppe, men ikke en gruppe der er værre end de øvrige to grupper ved slutrunden, mener landstræner Niels Frederiksen.

"Det er en hård pulje, men jeg synes ikke den er hårdere end de to andre puljer. Je går ikke med til at sige, at det er den stærkeste pulje, for gruppe B med Portugal og Spanien ville heller ikke være nemt, og gruppe A med værterne Polen, England og Sverige, er også stærk," siger Frederiksen.

"Så jeg køber ikke den med, at det er en dynamit-pulje. Vi har lige spillet uafgjort mod Italien på udebane, hvad kan vi så ikke gøre mod dem på neutral bane?"

Niels Frederiksens mandskab gik ganske suverænt gennem kvalifikationen, og ambitionerne i Polen er da også store.

"Vi tager til Polen for at vinde, så simpelt er det. Det betyder, at første delmålsætning er at gå videre til semifinalerne, enten som nummer ét eller som den bedste toer. Og når man semifinalen, vil man rigtig gerne i finalen. Når man står der, vil man gerne vinde. Jeg siger ikke, vi er favoritter, langt fra, men det er det, vi går efter. Vi er ambitiøse, og vi tror også på, vi har en mulighed for at gå videre fra den her pulje."

Danskerne skal spille deres gruppekampe i Krakow og Tychy, de to byer hvor også semifinaler og finaler spilles. Og det glæder den danske landstræner:

"Jeg synes det er fint, at vi skal til Krakow. Jeg tror også det er fint for de danskere, der skal herned og se turneringen, for det er en fin by og der er gode forbindelser herned," slutter Niels Frederiksen, der i de seneste dage har været rundt i Polen for at inspicere hoteller, satdions og træningsbaner forud for EM.

Danmark åbner U21-EM mod Italien i Tyche 18. juni kl. 20.45. Tre dage senere møder man Tyskland i Krakow, mens sidste kamp, mod Tjekkiet, spilles 24. juni, ligeledes i Krakow.

GruppeA
Polen
Slovakiet
Sverige
England

Gruppe B:
Portugal
Serbien
Spanien 
Makedonien

Gruppe C: 
Tyskland
Tjekkiet
DANMARK
Italien

Få mere information om torsdagens lodtrækning på www.uefa.com.

Log ind