MENU

DBU´s bestyrelse kræver flere reformer i FIFA

FIFA skal gennemføre flere reformer om åbenhed og ansvarlighed, mener DBU’s bestyrelse, der i dag blåstemplede nye reformforslag.DBU's bestyrelse bakker op om FIFA's nye reformforslag og stiller forslag om yderligere reformer: Foto: www.fodboldbilleder.dk 

FIFA har det seneste år stået på mål for stort pres fra resten af fodboldverden. Den internationale fodboldorganisation har været under beskyldninger for blandt andet korruption og både afgående FIFA-præsident Sepp Blatter og UEFA-præsident Michel Platini er blevet suspenderet efter anklager om korruption. 

Nu ønsker FIFA selv at få genskabt opbakning og tillid til den globale fodboldorganisation og har fremsat en række reformforslag. I dag blev forslagene drøftet i DBU’s bestyrelse, der gav sin fulde opbakning, hvilket glæder formand Jesper Møller: 

”DBU har igennem det sidste år kæmpet for mere gennemsigtighed i den internationale fodboldverden. Derfor hersker der ikke nogen tvivl om, at vi naturligvis bakker op om FIFA´s reformforslag, der i høj grad bygger i høj grad på åbenhed, good governance og ordentlighed,” siger Jesper Møller. 

Ifølge Jesper Møller stopper kampen for gennemsigtighed dog ikke ved FIFA´s egne reformer. Jesper Møller har sammen med sine nordiske kolleger udarbejdet forslag til yderligere reformer. 

”Vi vil gerne vise FIFA, at de nordiske lande taler med en fælles stemme, der ikke lader sig tie med indførslen af FIFA´s egne reformer. Vi vil for eksempel kæmpe for, at der indføres krav til et VM-værtsskab, herunder overholdelse af FN-konventionen,” fortæller Jesper Møller. 

Reformerne i FIFA skal til afstemning ved den ekstraordinære FIFA-kongres den 26. februar 2016, hvor der også skal vælges ny præsident.

Log ind