U21: En målløs affære mod Ukraine

En landsholdsdebutant, et dansk brændt straffe og masser af muligheder, men desværre ingen mål. Det var konklusionerne efter en fin dansk kamp mod Ukraine under holdets træningstur i Tyrkiet, hvor masser af spillere kom i spil.

De tyrkiske temperaturer og flotte græsbaner skabte onsdag eftermiddag en perfekt ramme for de danske U21-talenters første kamp i Tyrkiet. En kamp, der også gav landsholdsdebut til HB Køges Kristian Pedersen, som allerede efter et kvarter også var tæt på et debutmål, da forsvarsspilleren fik en god hovedstødschance efter indøvet hjørnesparks kombination.

Forinden var også Frederik Børsting tæt på at sikre en dansk føring i en første halvleg, hvor de danske spillere styrede størstedelen af spillet på banen i Belek.

Efter en halv times spil er det Kenneth Zohore, der er tæt på med et godt frisparksforsøg – bolden dykker, men går lige over mål.

Med et straffespark begået mod dagens debutant så mulighederne for en dansk pauseføring gode ud. Desværre brænder Andrew Hjulsager den gyldne mulighed og de danske spillere og landstræner Niels Frederiksen må gå til pause med et 0-0.

Fire udskiftninger i pausen syntes ikke at få betydning for det danske presspil. Holdet fortsætter således de flotte takter fra 1. halvleg – men havde fortsat problemer med at få bolden det sidste stykke over stregen. Flere store chancer til både Pascal Gregor og Christian Nørgaard, men det bliver kun lige ved og næsten i det første kvarter af 2. halvleg.

Med et kvarter igen er situationen den samme – masser af godt dansk chanceskabende spil, men ind vil bolden ikke. Også Marcus Solberg er tæt på men igen over mål.

Og da heller ikke Ukraine formåede at score i dagens kamp ender den 0-0. En fin kamp mod en god modstander, hvor kun målene manglede.

På trods af de manglende scoringer, viste U21-landsholdet, at formkurven ER på helt rette vej, inden holdet mandag den 25. januar møder Wolfsburgs U23 hold.