BSV opløst - Taastrup FC bliver i Danmarksserien

Boldklubben Søllerød-Vedbæk er blevet opløst grundet økonomiske problemer, og dermed forbliver Taastrup FC i Danmarksserien på trods af nedrykning til Sjællandsserien.



Onsdag den 6. juli blev det på en ekstraordinær generalforsamling i Boldklubben Søllerød-Vedbæk besluttet at opløse foreningen på grund af dårlig økonomi. Samtidig er der blevet oprettet en ny klub, BSV af 2016.

Den nye klub kan dog ikke overtage Boldklubben Søllerød-Vedbæks indplacering i Danmarksserien, og det er derfor op til DBU’s bestyrelse - i henhold til § 11.1 propositionerne for Danmarksserien - at tage stilling til, hvordan den ledige plads i Danmarksserien skal udfyldes:

Andre tilfælde af ekstraordinær ned- eller oprykning end nævnt i § 10 og alle dermed forbundne problemstillinger afgøres efter indstilling fra administrator endeligt af DBU’s bestyrelse efter et frit skøn over, hvad der i det enkelte tilfælde vil være det sportsligt mest korrekte.

Boldklubben Søllerød-Vedbæk er ikke blevet erklæret konkurs, men da sagen udspringer af dårlig økonomi, så har DBU’s bestyrelse valgt at følge de klare regler i konkurssituationer, hvor det fremgår, at nedrykningen skal reduceres i den pågældende række. Dermed beholder Taastrup FC pladsen i Danmarksserien i den kommende sæson, selvom holdet i den netop afsluttede sæson rykkede ned i Sjællandsserien.

Opløsningen af Boldklubben Søllerød-Vedbæk får også konsekvenser for de lokale rækker under DBU Sjælland. DBU Sjælland har ligeledes vedtaget at reducere nedrykningen for det bedst placeret nedrykkede hold fra Sjællandsserien til Serie 2.

Det betyder, at FC Lejre forbliver i Sjællandserien, og at Høng BK og Ishøj BK bevarer deres plads i henholdsvis Serie 1 og Serie 2.

Log ind