MENU

C-kurser tiltrak 5384 deltagere

Der har været stor tilslutning til DBU's C-uddannelseskurser i første halvår af 2016. Vi har samlet lidt statistik om kurserne her.DBU's 13 C-uddannelseskurser tiltrækker mange trænere hvert år. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Siden indførelsen af DBU’s C-træneruddannelse for børne- og ungdomstrænere i 2013, har uddannelsens kurser været populære over hele landet. Fra januar til juni i år har 5384 deltagere været på C-trænerkursus. Det tal lå til sammenligning for hele 2015 på 6649 kursister.

Der arbejdes hele tiden på at optimere træneruddannelsen og dermed vejen til en C-licens. I 2016 har det betydet to nye kurser på plakaten, så uddannelsen i alt består af 13 forskellige kurser. ”Teknisk træning” og ”Træning på tværs” hedder nytilkommerne, som i årets første seks måneder har fået en positiv modtagelse af kursisterne.

Især ”Teknisk træning”, som har været afholdt 39 gange, er blevet mødt med stor tilslutning. 487 trænere har gennemført kurset, der fokuserer på boldtekniske færdigheder og har praktiske instruktionsmetoder som bærende element. Det gør ”Teknisk træning” til det tredjemest populære C-kursus i årets første halvdel.

Børnefodboldens basis er mest populært

Det er dog stadig ”Børnefodboldens basis”, som indtager førstepladsen som mest populære kursus, og som DBU anbefaler trænere at starte C-uddannelsen med. Kurset har ind til videre været afholdt 68 gange i 2016, og hele 729 kursister har gennemført.

Med 584 kursister og 55 afholdte kurser har ”Ungdomskampleder” været det næstmest populære kursus i årets første seks måneder.

I alt har 5384 kursister deltaget på 485 C-uddannelseskurser på landsplan.

Flere kurser til efteråret

Vil du gerne på kursus i efteråret? Du kan søge på ”c-licens” her og finde kurser i dit område.

Se også

DBU C-træner

Log ind