MENU

Haderslev bruger bolden til inklusion

De skyder, dribler, finter og scorer mål til den store OL-guldmedalje. 41 børn får sig i denne uge en oplevelse med fodbolden i centrum. De deltager i DBU’s Get2 Fodboldskole i Haderslev, som afholdes på Team Haderslev KFUM’s baner i sydbyen i samarbejde mellem Team Haderslev KFUM og Haderslev Fodboldklub.

Overalt i Danmark afholder DBU hvert år i skolernes sommerferie DBUs Fodboldskoler – i år med over 27.000 glade børn som deltagere. Men DBU afholder også i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, under DIF’s Get2Sport indsats, en række fodboldskoler, hvor børn fra udsatte boligområder og med begrænsede økonomiske midler får mulighed for at deltage på en ”rigtig” fodboldskole. Formålet er – udover en aktiv og sund sommerferieaktivitet – at få gjort børn og forældre interesserede i at deltage aktivt i det velfungerende danske foreningsliv.


Fodboldskolens yngste deltager viser budskaberne fra DBU’s fairplay-kampagne, foto: DBU


Yngste deltager er Hadi Marraty på 4 år. Hadi er én af tre brødre på DBU’s Get2 Fodboldskolen. Og så er deres far Zakaryia Marraty tilmed trænerassistent på fodboldskolen og frivillige i Get2Sport. Fodboldskolen og arbejdet med Get2Sport bygger nemlig på de frivillige ledere og træneres indsats og kendskab til nærmiljøet. Og netop en helhedsorienteret indsats med afsæt i foreningslivet fremhæves som nøglen til succes:

”Når vi laver de her fodboldskoler, er formålet at få integreret indvandrerbørn i fritidslivet. Om de så begynder at spille håndbold, fodbold eller noget helt tredje, er sådan set underordnet,” siger ildsjælen Teddy Pedersen, som er fodboldskoleleder og medlem af DBU’s bestyrelse.

Det bakkes op af Frans Hammer, DIF bestyrelsesmedlem, der besøgte skolen i Haderslev:

”Ingen tvivl om, at det her giver gode oplevelser for børnene og de unge og ikke mindst integration igennem idrætten. Og så synes jeg, at det er en super historie, at flere foreninger kan samarbejde på den her måde.”

DBU's Get2 fodboldskole i Haderslev slutter fredag. Men mandag åbnes dørene for endnu flere børn i udsatte områder hos ACFC (Gellerup Parken), Aab (Aalborg), VB 1968 (Bagsværd), Hundige Boldklub, HTI (Høje Taastrup) samt Maribo Boldklub. 

Get2Sport indsatsen i Haderslev bakkes op af Haderslev Kommunes og forankret hos kommunens fritidskoordinator. 

DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og DIF Get2Sport, som er støttet af satspuljemidlerne på socialområdet samt Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet - og med opbakning fra Kulturministeriet. I år afholdes 11 fodboldskoler med deltagelse af ca. 900 børn. En fremgang fra sidste år på ca. 20%.


Log ind