MENU

Handicappet landshold klar til VM-kval

Lige nu er OL-holdet på vej mod Rio, men det er ikke det eneste fodboldlandshold, der for tiden kæmper for sejr til Danmark.

Vejen 6600 er måske ikke Brasilia og omegn, og der er ikke fyldt med akkrediteret verdenspresse, men fodbold er fodbold, og ærgerrigheden og stoltheden er ikke mindre, når det her hold trækker landsholdstrøjen over hovedet. Her er handicap nemlig ingen hindring – faktisk er det en forudsætning for at være en del af holdet. Og selvom spillerne har andre fysiske forudsætninger, så er det ikke noget, der begrænser deres fodbolddrømme.

På det danske CP (Cerebrale Parese) fodboldlandshold, er udtrykket "boldspasser" ikke et skældsord, men bruges med glimt i øjet og stolthed. Udover at kæmpe for tre point har alle spillerne på holdet livet igennem kæmpet med forskellige skavanker og diagnoser, der har efterladt dem med en eller anden form for motorisk handicap. 

”Det eneste handicap er dårlig attitude” er et brugt citat i handicapidrætten. Og når man møder spillerne, er det i alle fald ikke humøret, der er udfordret. De fysiske handicap er nemlig adgang til fællesskab, hvor fodbold og kammeratskab er i centrum, og måske udløser det endda en billet til VM.


Humøret er højt, når CP-landsholdet er samlet. Foto: Son of Lone


Det danske CP-landshold i fodbold

Det er et håbefuldt og kampklart dansk hold, der i eftermiddag går på banen i åbningskamp mod Canada fredag den 29. juli kl. 16.00 i Vejen Idrætscenter. Der er gratis adgang til alle kampe.

Landsholdsspillerne repræsenterer handicapidrætsklubber og/eller almene idrætsklubber. Og elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund Michael Møllgaard Nielsen forventer at se et dansk landshold, der er bedre end nogensinde før:

”Fodbold er nationalsporten i Danmark, og vi vil have et CP-landshold, der kan gøre sig gældende internationalt. Jeg ved, at holdet har været inde i en spændende udvikling, og nu venter den store eksamen i Vejen. Jeg glæder mig”, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Følg CP-landsholdet på Facebook

Følg turneringen på Facebook her

OM VM-kvalifikationen
Dansk Handicap Idræts-Forbund og Vejen Kommune er fra 29. juli til 6. august værter for 2016 IFCPF World Championships Qualification Tournament. Turneringen er kvalifikation til næste års VM-slutrunde i Argentina.  13 hold fra hele verden deltager i turneringen, og otte hold kvalificerer sig til VM 2017. De otte højest rangerede hold på verdensranglisten er allerede VM-klar. Danmark er placeret som nr. 18 på verdensranglisten, og holdets bedste internationale resultat i nyere tid er en 10. plads ved EM i 2014. 


Om CP-fodbold

CP-fodbold er for mennesker med lettere bevægelseshandicap, fx spastisk lammelse (Cerebral Parese) eller andre motoriske vanskeligheder. Spillere klassificeres efter sværhedsgraden af deres handicap, som kan variere meget. Der er internationale regler for hvor mange spillere fra hver handicapklasse, der må være på banen på samme tid.

CP-fodbold dyrkes primært i handicapidrætsforeninger i Danmark, men mange potentielle spillere optræder i helt almindelige klubber under DBU. Sammen arbejder DBU DHIF for at forbedre vilkårene for fodboldspillere med funktionsnedsættelse, ligesom DBU støtter DHIF økonomisk. Se mere her: http://www.dbu.dk/oevrigt_indhold/handicap-fodbold


Log ind