MENU

I Dalum er det pigerne mod pigerne

På DBU´s Fodboldskole i Dalum får de yngste piger lov til at spille sammen på hold udelukkende bestående af piger. Det er med til at højne moralen og glæden hos pigerne, fortæller tidligere skoleleder i Dalum.

FS_piger_500x350
Foto: fodboldbilleder.dk

I Dalum er fodbold populært. Meget populært, faktisk. DBU´s Fodboldskole i Dalum er den skole i landet, der blev udsolgt aller-hurtigst – blot seks minutter gik der, før pladserne på årets skole var revet væk.

Torben Østergaard er ikke så chokeret over populariteten. Sådan har det nemlig været i de seneste fem år, Torben Østergaard som skoleleder har været i spidsen for Dalum, der har kørt DBU´s fodboldskolekoncept. Og det er næsten hovedsageligt klubbens egne medlemmer, der fylder op på de mere end 190 pladser, som skolen råder over.

Mere end 30% af deltagerne på skolen er piger, hvilket er højt i forhold til det samlede gennemsnit for det generelle deltagerantal for DBU´s Fodboldskole, der ligger på ca. 20 %. Det store antal piger har gjort det muligt for Torben Østergaard at opdele de mindste piger i grupper kun for piger – i stedet for den sædvanlige gruppeinddeling efter årgange.

Men der er flere gode grunde til den lidt særlige inddeling af børnene. Ifølge Torben Østergaard kommer det nemlig alle til gode, at de yngste af pigerne træner sammen uden drengene i fodboldskoleugen.

”Vi oplever, at pigerne er meget mere tilbøjelige til at åbne op over for hinanden, når de ikke spiller sammen med drengene. På den måde får pigerne meget mere socialt med sig fra fodboldskolen, samtidig med at de udvikler sig teknisk og fodboldfagligt,” fortæller Torben Østergaard. 

Og pigerne står på ingen måde tilbage for drengene, når det kommer til det fodboldfaglige niveau. Det ses tydeligt i Dalum, når de afsluttende dages konkurrencer løber af stablen. Her har rene pigehold taget sejren de seneste to år – og det har været lidt af en øjenåbner for de fleste drenge i klubben, fortæller Torben Østergaard.

”Den her pigegruppe imponerede virkelig både trænere og de andre grupper. Gruppen spillede desuden også en kamp mod et rent drengehold, som de gik hen og vandt – simpelthen fordi de spiller som et sammentømret hold. Det er det, de får ud af at være sammen,” fortæller Torben Østergaard.

Der er da også stor tilfredshed at spore blandt både deltagere og forældre for de rene pigegrupper, fortæller Torben Østergaard:

”Vi får kun gode tilbagemeldinger fra forældre og deltagerne, og det er nogle glade børn, der går hjem her fra fredag, når ugen er slut. Det handler jo bare om, at alle børnene skal have det sjovt – og det er det, vi forsøger at opfylde hele tiden med aktiviteter og lege,” siger Torben Østergaard.

Ud over at være den fodboldskole, der blev udsolgt først, står Dalum også på listen over de skoler, der har den længste venteliste med mere end 60 afventende deltagere – mange af dem piger, ifølge Torben Østergaard. Andelen af piger på Dalum fodboldskole er steget fra ca. 23% det første år til mere end 30% sidste år.

Torben Østergaard er til daglig formand for pige-kvindeafdelingen i Dalum og var med til at sikre, at DBU´s Fodboldskoler kom til Dalum for fem år siden. Siden da har han stået i spidsen for skolen, kun med undtagelse af i år, da han blev nødt til at melde fra grundet arbejde. Torben Østergaard regner dog stærkt med at være tilbage i lederrollen på fodboldskolen i Dalum næste år.


Log ind