MENU

Intens OL-forberedelse sparket i gang

OL-NEDTÆLLING: Ni spillere havde søndag aften første træning i Brasilia, og den korte forberedelsesperiode stiller store krav til både trænere og spillere forud for torsdagens kamp mod Irak.

Vi var med da de første spillere lørdag drog mod OL i Brasilien.


Andreas Maxsø, Pascal Gregor og Jacob Bruun Larsen ankom søndag eftermiddag til Brasilia, og derfor kunne godt halvdelen af det danske OL-hold betræde den flotte græsbane, der søndag aften udgjorde OL-holdets første træning i Brasilien.

Og det tydeligvis både en landstræner og en flok spillere, der i højt humør var glade for endeligt at kunne tage hul på de kommende dages intense fodboldforberedelser forud for torsdagens kamp mod Irak:

”Det er rigtig rart, at vi nu endelig er kommet i gang og har fået mærket græsset under fødderne. Også at vi nu for alvor kan tage hul på vores forberedelser med de spillere, der er her allerede nu hvor der er ganske kort tid til vores første kamp. Vi havde en rigtig fin og meget udbytterig træning på en god bane, og har i dag især arbejdet med relationerne mellem spillerne – med et specielt fokus på de offensive relationer,” lyder det fra OL-landstræner Niels Frederiksen, der altså især satte fokus på relationerne mellem Lasse Vibe og Nicolai Brock Madsen og de danske kantspillere ved dagens træning.

Frederiksen er også ganske klar over, at den korte forberedelsestid stiller ekstra store krav til både spillere og ham selv og resten af trænerstaben:

”Ja, vi griber det derfor også an på forskellige måder, så vi sikrer, at vi trods den korte forberedelse er så optimalt forberedte som muligt på torsdagens kamp. Til træningen fokusererede vi igen meget på relationerne mellem spillerne og arbejder både med kæderne og individuelt. Derudover bruger vi også tiden meget effektivt uden for træningsbanen, hvor vi kigger video med spillerne og arbejder målrettet på det mere taktiske plan. Når de sidste spillere så er ankommet, og vi har en fuldtallig træning, så kan vi fokusere på at arbejde med enheden.”

Søndag blev netop udtaget Nicolai Poulsen desværre skadet i et sammenstød i kampen mellem AGF og Randers, og derfor træder Asger Sørensen fra RB Salzburg nu fuldgyldigt ind i OL-truppen fra reservelisten.

Danmark møder på torsdag Irak i den første gruppekamp, der sendes direkte på TV2 kl. 18.00.

Du kan følge holdet via temaet her www.dbu.dk/rio2016

 

Log ind