MENU

Ja fra FIFA – men nej fra Fulham

FIFA gav lørdag formiddag dansk tid dispensation for Jacob Bruun Larsen fra Dortmund, mens det desværre blev nej fra Fulham. Derfor har OL-landstræner Niels Frederiksen taget Randers FC’s Nicolai Poulsen fra reservelisten med til OL i stedet for Lasse Vigen.Jacob Bruun Larsens dispensation gik endelig igennem hos FIFA lørdag formiddag. Foto: www.fodboldbilleder.dk 


Lørdag formiddag kom den længe ventede afklaring fra FIFA på den dispensationsansøgning, DBU havde indgivet for brug af Jacob Bruun Larsen fra Dortmund. Dispensationsansøgningen tog udgangspunkt i, at der ikke var deciderede offensive spillere på den danske reserveliste, som kunne erstatte afbuddene fra Uffe Bech og Yussuf Poulsen, hvilket FIFA heldigvis havde forståelse for, og den 17-årige Dortmund-spiller støder nu til den danske OL-trup i Brasilien.

Desværre for OL-landstræner Niels Frederiksen var svaret fra Fulham på den danske U21-landsholdsanfører Lasse Vigen ikke tilsvarende positivt. Og som konsekvens har landstræner Niels Frederiksen udtaget Randers’ Nicolai Poulsen fra den danske reserveliste.

Fulhams nej ærgrer naturligvis den danske landstræner, selv om Frederiksen har kendt til usikkerheden omkring Lasse Vigen og derfor også selv italesatte klubbens tøven på pressemødet sidste mandag, hvor den danske OL-trup blev præsenteret:

”Jeg ærgrer mig naturligs rigtig meget og havde håbet til det sidste, at vi fik Lasse fri til OL, da jeg også ved hvor meget Lasse gerne ville med. Til gengæld glæder jeg mig rigtigt meget over, at det er lykkedes med Jacob, som kommer med kampe i benene for Borussia Dortmunds førstehold mod Manchester City og Manchester United.”

”Nu er der en afklaring og jeg vil sammen med staben og OL-truppen fokusere på de kampe, der venter os om ganske få dage, siger Niels Frederiksen fra Brasilien, hvortil han sammen med elitechef Kim Hallberg og OL-landsholdskoordinator, Christian Nørkjær ankom i torsdags. De første spillere tog afsted fra København lørdag formiddag, mens resten af holdet følger i dagene efter. 

Danmark møder den 4. august Irak kl. 18.00 dansk tid, og rejser derefter til Rio, hvor holdet har et træningspas forud for deres deltagelse i åbningsceremonien den 5. august. Herefter møder Danmark den 7. august Sydafrika kl. 0.00 dansk tid – også i Brasilia, mens modstanderen den 10. august i Salvador er værterne fra Brasilien.

Nicolai Poulsen skal inden turen til Brasilien i aktion for Randers FC i weekendens runde i ALKA Superligaen, mens Asger Sørensen støder til truppen i weekenden.

Første træning I Brasilien er på søndag for de spillere, der ankommer lørdag eftermiddag til hovedstaden Brasilia.

Du kan følge holdet via temaet her www.dbu.dk/rio2016


Log ind