MENU

UEFA-kandidater inviteres til København

DBU’s formand, Jesper Møller, ser frem til det kommende UEFA præsidentvalg og hilser den demokratiske proces velkommen. Jesper Møller inviterer kandidaterne til København den 8. september for at møde de nordiske UEFA-lande.Jesper Møller inviterer de tre UEFA præsidentkandidater til København inden valget den 14. september. Foto: www.fodboldbilleder.dk 

Den 9. maj lå det endelig fast, at Platini ikke kunne fortsætte som UEFA præsident efter at den internationale Sportsdomstol, CAS, stadfæstede Michel Platinis suspendering som UEFA præsident fra oktober 2015.
 
Fredag aften offentliggjorde UEFA de tre kandidater, der stiller op til UEFA præsidentvalget den 14. september forudsat de består det kommende integritetstjek, som foretages af FIFA inden valget. Dermed vil det kommende præsidentvalg sandsynligvis stå mellem hollandske Van Praag, slovenske Ceferin og spanske Angel Maria Villar.

DBU’s formand, Jesper Møller, ser frem til det kommende præsidentvalg:
 
”Som jeg har udtalt tidligere, så trænger UEFA til at komme videre og ud af det tomrum, som fodboldforbundet har været i under Platinis suspendering. Derfor ser vi frem til den demokratiske proces, der nu bliver indledt,” siger DBU’s formand, der understreger, at DBU ikke har lagt sig fast på en kandidat.
 
” Vi synes, at Ceferin som ny og udenforstående er en spændende kandidat, men vi har hele tiden ønsket at afvente fristens udløb og det samlede kandidatfelt. Som i forbindelse med FIFA præsidentvalget vil de nordiske lande gerne understøtte den demokratiske proces og invitere kandidaterne til et møde i København, hvor de kan præsentere deres program og besvare spørgsmål,” fortæller Jesper Møller om mødet mellem de seks nordiske formænd og kandidaterne, som er fastlagt til den 8. september.
 
”Vi vil bruge mødet til med stor interesse at lytte og spørge ind til deres tanker om udviklingen af fodbold i Europa og balancen mellem de store og små lande, samt naturligvis spørge ind til deres planer for yderligere reformer og åbenheden i det europæiske fodboldforbund. Og så vil vi herefter beslutte os for en kandidat på den baggrund,” slutter DBU’s formand.
 
Valget af ny præsident sker på den ekstraordinære UEFA-kongres, der vil blive afholdt den 14. september i Athen, Grækenland.
 
 
Tidligere nyheder omkring UEFA’s præsidentvalg:
 
Juni 2016
DBU støtter Ceferins kandidatur i UEFA-valg:

 
Maj 2016
DBU-formand: UEFA skal videre så hurtigt som muligt:
DBU-formand ser frem til valg UEFA-valg i september
 
Oktober 2015:
DBU-formand er tilfreds med suspenderingen af Blatter og Platini


Log ind