Vinderkulturen imponerer ny landstræner

OLDBOYS: De har en imponerende målscore på 32-2 for fire kampe i foråret. Oldboyslandsholdet imponerer både den nye landstræner Per Andersen og ude i de klubber, som holdet besøger for at skabe opmærksomhed om lokale arrangementer - en stor gevinst for både spillerne og klubberne.



Peter Graulund er sammen med resten af oldboyslandsholdet med til at skabe både oplevelser og indtjening til de danske breddeklubber gennem flere showkampe i løbet af året mod lokale klubber. Foto: www.fodboldbilleder.dk

Det er jo egentligt lidt tidligt at gøre status efter fire kampe.

Men for den nybagte oldboyslandstræner, Per Andersen, er det faktisk slet ikke et sekund for tidligt. For han er dybt imponeret af det setup, der møder ham rundt om i landet og ikke mindst de tidligere landsholdsspilleres store vindermentalitet, engagement og begejstring uanset om modstanderen hedder veteranerne fra Liverpool FC eller Langaa IK.

”Passionen for sporten er jo det det hele handler om, og noget der samler både frivillige og landsholdsspillere i fælles front for at skabe opmærksomhed om de mange klubarrangementer og jubilæer, der er rundt om i Fodbolddanmark, der samtidig også kan give klubberne både en god oplevelse og en skilling til klubkassen,” siger Per Andersen. 

”Det har været helt fantastisk at se den begejstring ikke kun spillerne på oldboyslandsholdet har men også alle de frivillige, vi møder ude i klubberne, når vi kommer på besøg. De står jo på tæer for dig, og det er imponerende, hvad de kan stable på benene og hvor mange tilskuere, der kommer og bakker op om arrangementerne,” lyder det fra Per Andersen, der overtog stillingen efter at den tidligere træner, Allan Michaelsen gik bort tidligere på foråret.

Og for ham er netop muligheden for at de tidligere landsholdsspillere kan komme ud og vise nationalfarverne i landet helt afgørende – det er nemlig med til at give både klubber og tilskuerne en god oplevelse både på og uden for banen, hvor det meget ofte bliver til masser af snak, anekdoter og autografer.

”Men det betyder jo også meget for spillerne, der har mulighed for at holde sig lidt i form og fortsat smage på fodbolden sammen med tidligere landsholds- og klubkolleger -samtidig med, at de giver igen til bredden,” siger Andersen, der dermed kalder oldboyslandsholdets besøg ude i fodbolddanmark for en gevinst for alle.

Men det er ikke kun rammerne, som landsholdet møder, der har imponeret. Også landsholdets vinderkultur har gjort indtryk på den tidligere ungdomslandstræner, der med egne øjne har set, at der er ingen, der ikke går efter sejren uanset modstanderen:

”De her gutter har en helt utrolig vindermentalitet og et stort fodboldintellekt. Der er masser af hygge og snakke om gamle dagen inden kampen fløjtes i gang. Men så snart de står på banen er det tydeligt, at hvert mål og hver takling tæller. De har levet i et vindermiljø gennem mange år og er opdraget som vindere. det gælder alle spillerne, og det har virkeligt gjort indtryk på mig!”

Oldboyslandsholdet har i gennemsnit 1000 tilskuere pr. kamp og lige som de frivillige i klubben får spillerne heller ikke noget for det – det skulle da lige være den obligatoriske kolde fadøl ved middagen efter kampen, som landstræneren udtrykker det.

Det danske oldboyslandshold besøger cirka 6 klubber om året oftest i forbindelse med et klubjubilæum eller andet, og inden kampene aflægger DBU også et besøg for at sikre, at rammerne er, som de skal være.
Danske Fragtmænd blev i 2015 sponsor for holdet og har forlænget også i 2016.

Du kan læse meget mere om hvem, der spiller på det danske oldboyslandshold og hvordan du får besøg af dem her!

Log ind