MENU

Årets største fodboldskoleuge skudt i gang

Græspletter på shortsene bliver fast en udfordring for mødre landet over de næste seks uger, når DBU´s Fodboldskoler løber af stablen. I dag triller de første bolde afsted på årets første fodboldskoler.

Mikkel_Gellert_500
Mikkel Gellert, Østerbro IF, er ved at gøre boldene klar til sine fodboldskoledeltagere. FOTO: DBUMere end 16.000 børn i alle aldre triller de gule SELECT-bolde afsted, så snart de bliver pakket ud af boldnettet – og så er årets første og største fodboldskoleuge landet over officielt skudt i gang.  

I Østerbro IF har de prøvet det før. Alligevel emmer luften lidt af forventningsglæde for de mange trænere og trænerassistenter, der skal agere mor, pædagog, fodboldtræner og tovholder for de mange børn den kommende uge.

For én af trænerne er det en helt speciel dag – det er nemlig første gang, at han skal stå i spidsen for et hold sommerkåde børn i de velkendte Adidas-striber på DBU´s Fodboldskoler. Men selv om Mikkel Gellert, 27 år, har premiere som fodboldskoletræner, er han ikke fortvivlet – så længe børnene er glade og tilfredse skal det hele nok gå:

”Jeg starter ud med at lade dem lære hinanden at kende, så de kommer tættere på hinanden allerede fra starten, og så de kan få den bedst mulige uge sammen,” fortæller Mikkel Gellert fra græsbanen i Fælledparken.

Imens løber 16 unge drenge mellem 14 og 15 år rundt og sparker bold til hinanden, mens de fortæller hvor de er fra og hvor mange år de har spillet bold ude i klubberne. Alt mellem to måneder og 10 år går fortællingerne på, for DBU´s Fodboldskole er for alle – uanset niveau.

”Det er jo heldigvis lavet sådan, at vi kan justere øvelserne efter deltagernes niveau – og så er det jo mit ansvar den næste uge at presse spillerne så meget, som de har behov for, så alle får noget ud af ugen,” fortæller Mikkel Gellert.

DBU´s Fodboldskoler løber over de næste seks uger over hele landet. Har du endnu ikke nået at sikre dig billet, kan du stadig nå det lige her.  

Vil du høre mere til Mikkel og andre gode historier fra DBU´s Fodboldskoler? Følg med på fodboldskolens Facebook-side

FAKTA: 
  • DBU´s Fodboldskoler har eksisteret siden 1993 
  • Mere end 580.000 børn har gennem årene været på én af DBU´s Fodboldskoler
  • 260 klubber landet over ligger græs til fodboldskolerne
  • Mere end 1500 trænere og trænerassistenter sørger for en fantastisk uge for deltagerne

Log ind