Danmark tog titlen efter mål i slutminutterne

OL-FORBEREDELSE: Det blev aldrig kønt, da Danmark og Sydkorea mødtes mandag aften i OL-forberedelsesturneringens gruppefinale. Men et dansk mål i slutminutterne af Nicolai Brock-Madsen, gav Danmark det uafgjorte resultat, der sikrede turneringssejren i Korea

Danmark fik to sejre og en uafgjort i de tre OL-testkampe i Sydkorea og vinder dermed turneringen over værterne Sydkorea, Nigeria og Honduras.

Det var en noget anden kamp, da Danmark mødte Sydkorea på Bucheon Stadium i den sidste OL-test under træningsturneringen i Korea.

Ikke kun på tilskuerpladserne, hvor væsentligt flere tilskuere end tidligere på ugen var mødt frem – herunder også danske ambassadør i Sydkorea - men også på banen. Det er allerede fra start tydeligt, at det er turneringens gruppefinale og en kamp mellem to hold, der begge kun havde et mål – nemlig at vinde turneringen.

Landstræner Niels Frederiksen havde rystet posen igen i forhold til seneste 6-2 sejr over Nigeria, og flere fra den første kamp mod Honduras var tilbage i startopstillingen. Det var nemlig også sidste chance for landstræneren at se sine spillere an, inden OL-truppen skal udvælges, og det går løs i Brasilien – en mulighed den danske træner naturligvis benyttede sig af.

Det er dog hjemmeholdet Sydkorea, der godt bakket op af publikum, kommer bedst fra start, og lægger et højt pres på danskerne – den danske defensiv står dog godt og får clearet de mange bolde i feltet.  Det er generelt et første kvarter meget præget at mange høje bolde, hovedstødsdueller og et lidt rodet spil.

Som resultat af dette, opstår der derfor også både store og til tider tilfældige chancer til både Danmark og Sydkorea - dog mest på danskernes banehalvdel, hvor de koreanske spillere har god succes med at få presset danskerne ned.

Det er dog alligevel danskerne der kommer tættest på i kampens første 25 minutter – skuddet blokeres desværre af stolpen og stadig 0-0 efter 25 minutter.

Det sydkoreanske pres fortsætter, og det er på danskernes banehalvdel det meste af spillet foregår. De hurtige sydkoreanere får tilspillet sig adskillige chancer, men den danske defensiv er heldigvis igen på plads – noget som har været et fokus op til kampen. Det er det desværre dog ikke med fem minutter igen af første halvleg, hvor det lykkedes Moon Changjin at få rystet sig fri og uden chance for Højbjerg i målet gør det til 1-0. Egentlig ganske fortjent i forhold til chancer i første halvleg.

Danmark kæmper dog hårdt for udligningen inden pausen med flere store chancer. Den koreanske keeper står dog i vejen med et par store redninger, og Danmark går derfor til pause bagud med 0-1.

Det er fortsat svært for danskerne at få spillet til at fungere også i starten af 2. halvleg, hvor de fortsat ikke rigtig synes at have fundet opskriften til at bremse det hurtige koreanske spil – og med en halv time igen af kampen har det været tættere på en 2-0 føring til Korea end en dansk udligning.

Men det lykkedes Danmark at komme bedre med i kampen, som tiden går og det giver flere gode danske muligheder for at få lave den vigtige udligning. Den kommer også – men vi skal helt frem til det 90. minut. En tilfældig bold lander hos indskiftede Nicolai Brock-Madsen, der kan score til 1-1 – Birmingham-spillerens tredje af slagsen i turneringen. Og da slutfløjtet lyder kort efter vinder Danmark samlet set OL-forberedelsesturneringen i Korea med to sejre og dagens uafgjorte resultat.