MENU

Fodbolden på Folkemødet

Menneskerettigheder, kunstgræs, uddannelse, integration og fitnessøvelser med bold. Det er nogen af emnerne, når DBU deltager i årets udgave af Folkemødet.

DBU er en Danmarks største almennyttige interesseorganisationer med over 1600 klubber, 330.000 aktive medlemmer og 100.000 frivillige. Under mottoet ’En Del af Noget Større’ arbejder DBU for at biddrage endnu mere til samfundet, og det kræver øget dialog.

Derfor deltager DBU's formand, Jesper Møller blandet andet i debat hos Amnesty International om menneskerettigheder og sport. Mens kommunikationschef Jakob Høyer skal tale om fodbold og integration i anledning af visning af filmen 'Den Unge Zlatan' om torsdagen. 

Fredag sætter Tænketanken DEA og DBU fokus på, hvad Uddannelsesdanmark kan lære af fodboldverdenen, når det gælder det gode talent- og elitearbejde. Efterfølgende byder DBU og DEA på pølser og fadøl samt EM fodbold på storskærm.

Lørdag inviterer Københavns Universitet, Lungeforeningen, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og DBU til fælles Fodbold Fitness morgentræning og morgenmad. Senere på dagen er miljøet i fokus, når der tales kunstgræs.

’Fodbold er mere end tre point - heldigvis fristes man til at sige, nu hvor vi desværre ikke er med til EM. Men fodbolden kan meget mere. Og vi arbejder for sejr på andre baner; for fodbolden kan gøre en postiv forskel, når det kommer til nogen af de udfordringer, samfundet står overfor. Vi vil gerne være en synlig og aktiv medspiller i samfundet, hvad end det handler om folkesundhed, inklusion af udsatte gruppe eller læring og bevægelse i folkeskolen, lyder det fra kommunikationschef, Jakob Høyer

Har du lyst til at møde DBU, har du muligheden til følgende arrangementer:

Torsdag 15.00-17.00
FolkeBio. Den unge Zlatan. Film & debat

Torsdag 16.00-17.00
DM i #AnsvarligSport – duel om sport og menneskerettigheder

Fredag 19.30-21.00
Elite - Hvad kan Uddannelsesdanmark lære af fodboldverdenen?

Fredag 21.00-23.00
EM fodbold på storskærm: Spanien - Tyrkiet 
K17 Galleri Klejn, Storegade 1 - Kirkepladsen

Lørdag 8.30-9.30
Fælles Fodbold Fitness morgentræning

Lørdag 16.00-17.00
Hvad har fodboldkamp med mikroplast at gøre

Du kan også kontakte DBU’s kommunikationschef Jakob Høyer på tlf. 6016 3711, der ligesom DBU's formand vil være at finde på Folkemødet torsdag.

Log ind