MENU

Målmand klar til OL

Esbjerg fB har givet førstemålmand Jeppe Højbjerg mulighed for at komme med til OL i Brasilien. Noget både spiller, klub og ikke mindst landstræner Niels Frederiksen er glade for.

Det var naturligvis en glad Jeppe Højbjerg, der glæder sig over muligheden for at komme til OL.Video: DBU Kommunikation


I sidste uge gav Yussuf Poulsen sit ja til OL-truppen – i denne uge er det Esbjergs målmand Jeppe Højbjerg, der melder sig klar under OL-fanerne, efter at han har fået OK fra klubben til at tage med til Brasilien.

Esbjerg kunne ellers have meldt pas, da 21-årige Højbjerg er førstemålmand i klubben, og de ifølge DBU’s aftale med Divisionsforeningen derfor ikke behøver at frigive den danske keeper.  En blokering Esbjerg altså ikke ønsker at benytte sig af. Dermed sender klubben og træner Jonas Dal også et budskab om at tilgodese den enkelte spiller, der formentlig for eneste gang i sin karriere har mulighed for at deltage i et OL.

Og dette glæder naturligvis OL-landstræner Niels Frederiksen, der dermed kan se frem til at få sin U21-landsholdskeeper med til Brasilien:

”Jeg er rigtig glad for, at Esbjerg har valgt at sige OK til at Jeppe kan deltage ved OL. Esbjerg har i hele forløbet været særdeles konstruktive og har med frigivelse af Jeppe Højbjerg valgt at gå længere, end hvad den kollektive aftale indebærer. Det er et flot signal over for både Jeppe Højbjerg og DBU,” lyder det fra Frederiksen og fortsætter:

”OL er vel verdens største idrætsbegivenhed, så det bliver ikke kun en udviklende oplevelse for de spillere, som deltager, men jo også et kæmpe udstillingsvindue. Så det er en rigtig positiv melding til glæde for alle parter,” siger Niels Frederiksen.

Den danske landstræner suppleres af Esbjergs cheftræner, Jonas Dal, der glæder sig over, at klubben har udviklet en målmand, der har niveau til at blive udtaget til det danske OL-landshold. Han forventer, at Jeppe Højbjerg vil få en fremtrædende rolle på det danske hold i Rio.

”På den ene side er det særligt i den vigtige start i Alka Superliga ikke attraktivt at afgive en profil til at spille OL, idet vi kan blive svækket i op til tre kampe. På den anden side bliver dette så stor en oplevelse og et udstillingsvindue for Jeppe, at vi glæder os helt vildt på hans vegne. Det glæder mig, at det ikke er på målmandsposten, landstræner Niels Frederiksen har søgt uden for aldersgrænsen for at finde en kvalificeret spiller, men at han tror på Jeppes kvaliteter, siger Jonas Dal.

Danmark er i gruppe med Irak, Sydafrika of Brasilien under OL i Brasilien, der for fodboldens vedkommende starter 4. august. Her spiller Danmark den ’uofficielle’ åbningskamp ved OL, når de møder Irak ved i første kamp i Gruppe A.

 

Log ind