MENU

Nordjysk trænercamp nærmer sig udsolgt

DBU’s trænercamp i nordjyske Storvorde er mere populær end nogensinde, og derfor er der kun få pladser tilbage til unge fodboldtrænere, der gerne vil tage en UEFA godkendt træneruddannelse i deres sommerferie. Hos en fynsk familie i Svendborg har den været særlig populær – hør hvordan her!Unge trænere har mulighed for at få en UEFA B-uddannelse i sommerferien på DBU's trænercamp i Storvorde, der udover en uddannelse også er fyldt med sociale arrangementer. Foto: www.fodboldbilleder.dk


Den plejer at være populær – men i år er det gået noget hurtigere end normalt at besætte de 24 pladser der er på den nordjyske trænercamp. Trænercampen giver unge trænerspirer fra hele landet ml. 16 og 20 år mulighed for i intensive fem sommerdage at tage en B1-træneruddannelse i deres sommerferie.

Og netop camp-konceptet synes for alvor at have slået igennem. Her har du nemlig grundet overnatningsmuligheden mulighed for at komme langvejs fra og kombinere både det sociale og faglige element. Og det har altså på 6. år ramt plet hos de unge, hvilket glæder campansvarlige Thomas Jensen, der også står for dommercampen, der foregår parallelt med trænercampen:

”Vi har aldrig haft så få pladser tilbage på nuværende tidspunkt – og kan jo se at en del af deltagerne kommer fra både Fyn og Sjælland. Så det er rigtig skønt, at vi nu  må ud og opfordre de unge til at skynde sig at melde sig på – for ellers er der ikke flere pladser! ” lyder det fra Thomas Jensen, der fortsætter:

”Vi har kørt campen i en del år sammen med dommercampen, og kan se at i sær det sociale element, hvor unge på tværs af geografi og køn finder sammen i passionen for fodbolden og det at uddanne sig – uanset om det så er til dommer eller træner. Vi forsøger at lave flere elementer, der samler de unge i deres interesse for fodbolden.”

For andet år i træk er det tidligere topspiller, og nu DBU instruktør, fodboldtræner og ekspertkommentator, Morten Bruun, der sammen med DBU instruktør Arne Grønbæk skal undervise på campen.

Alle tre søskende med på trænercamp

En af dem, der ikke kun i år men også tidligere har fyldt pladser på DBU’s trænercamp er Flemming Kvist Andersen fra Svendborg. Alle hans tre børn har nemlig været en del af trænercampen inden for de sidste fem år – og det er der en rigtig god grund til:

”Vi er en fodboldglad familie, som man nok kan regne ud og alle mine tre børn har vist stor interesse for trænerdelen, lige som jeg selv har været enten spiller, træner eller leder siden jeg var fem år. For fem år siden var det min ældste datter, der var afsted og for tre år siden så min søn. I år kom min yngste datter Ida Marie og spurgte, så selvfølgelig skulle hun også have chancen, da hun også har vist stor interesse for at blive træner,” lyder det fra fodboldfar Flemming

”Da fodboldcampen blev nedlagt synes jeg personligt at trænercampen i Storvorde var en fantastisk mulighed i stedet. Campen har en rigtig god synergi-effekt hvor unge med samme interesse, der kan være socialt sammen i et sundt miljø, samtidig med de også lærer noget. De får nogle rigtig gode leder- og trænerkompetencer, som de kan bruge både personligt og fagligt fremover – og så ser en træneruddannelse jo også godt ud på CV’et, som de er meget bevidste om!” siger Flemming Kvist Andersen, der ikke har flere børn, men understreger, at han fortsat vil anbefale campen til de unge, han møder i sin dagligdag i Fortuna Svendborg.

Du kan også stadig nå at tilmelde dig, da der endnu er få pladser tilbage:

Se meget mere om campen og tilmelding her

Log ind