MENU

Sådan kommer Danmark til EM

Det danske kvindelandshold kan næsten røre EM-billetten efter storsejren over Slovakiet torsdag. Nu venter Polen tirsdag. Se hvilke scenarier der kan sikre dansk deltagelse ved EM i Holland 2017.

Jubel_mod_Slovakiet_500
Jubel efter scoringen mod Slovakiet. FOTO: www.fodboldbilleder.dk


To´er-regnskab, målscorer og indbyrdes kampe. Vejen til EM for kvindelandsholdet er mere nørklet end Pytagoros´ læresætning.

Men med 4-o-sejren over Slovakiet i torsdags har de danske kvinder givet sig selv en rigtig god chance for at spille om EM-medaljer i Holland næste år. Slovakkerne vandt nemlig deres kamp over Polen, som er Danmarks direkte konkurrent om den altafgørende andenplads i puljen efter Sverige, som ligger sikkert til førstepladsen.

Vi har forsøgt at hjælpe med et overblik over de danske chancer før to´er-finalen mod Polen på tirsdag.

Hvis… Danmark vinder på tirsdag

Sejrer Danmark over Polen på tirsdag, ser det altså rigtig godt ud for de danske kvinder. En sejr betyder, at holdet er sikre på at blive nummer to i puljen. For at være sikre på, at EM-billetten er i hus, bliver vi dog nødt til at holde vejret lidt endnu, og skele til hvordan går i de andre syv kvalifikationsgrupper.

Det handler nemlig om at blive blandt de seks bedste to´ere for at kunne bestille flybilletten til Holland. De to dårligst rangerede to´ere skal spille play-off mod hinanden om den sidste EM-plads. Så selv om Danmark skulle ende blandt de dårligste to´ere er der altså stadig håb for dansk EM-deltagelse.  

Vi kan dog lige få med, at hvis holdet formår også at vinde over bundproppen fra Moldova til september, er vi så godt som sikre på en direkte EM-billet som én af de seks bedste to´ere.

Hvis… Danmark spiller uafgjort med Polen

Hvis de to hold deler i porten i kampen på tirsdag, er Danmark stadig tre point foran Polen i det samlede regnskab, og står altså stadig godt til at tage andenpladsen i gruppen. Og så skal vi ud i snakken om to´er-regnskabet igen. Og den vil vi spare jer for.

Hvis… Polen tager alle tre point i Viborg på tirsdag  

Det sker jo ikke. Men hvis nu at det utænkelige skulle ske, at Polen skulle trække sig sejrrigt ud af kampen på tirsdag, er Polen bedst indbyrdes over Danmark. Derfor skal Danmark have fire point med fra kampene mod Moldova og Sverige for at sikre sig andenpladsen i puljen.

Danmarks tre sidste kampe i EM-kvalifikationen:

Danmark – Polen 7. juni kl. 19.00 på Energi Viborg Arena og på DR3.

Moldova – Danmark 15. september i Moldova. Tidspunktet for kampen er endnu ikke fastlagt.

Danmark – Sverige 20. september på Energi Viborg Arena og DR3. Tidspunkt for kampen er endnu ikke fastlagt.

Du kan se stillingen for hele EM-kvalifikation her.

Log ind