Styregruppe skal uddele millioner til udvikling af dansk fodbold

DBU’s Udviklingspulje skal stå for uddelingen af minimum 75 millioner kroner til projekter i dansk fodbold. En særlig styregruppe skal lede puljen.

Dansk fodbold skal udvikles med støtte fra en ny pulje, hvor en ny styregruppe skal stå for formulering af ansøgningskriterier og uddelingen af de mange penge over de næste fire år.  
Det er besluttet i DBU’s bestyrelse, der har sat navn på både projektet og de personer, der skal formuler ansøgningskriterier og stå for uddelingen af de mange millioner kroner. 
 
Bestyrelsen besluttede allerede i marts i år at afsætte 44 millioner kroner til udviklingsprojekter fra sommeren 2016 til sommeren 2020. Pengene skal matches med fondsmidler, så der forhåbentligi alt kan investeres minimum 75 millioner kroner til forskellige projekter inden for alt fra talentudvikling til udvikling i klubber og andre dele af fodboldens verden. 
 
Projektet har fået navnet DBU’s Udviklingspulje og vil blive styret af en særlig styregruppe med repræsentanter fra DBU’s bestyrelse og de to bærende områder, elite og bredde. Derudover er der en repræsentant fra klub-niveau samt fra en ekstern fond for at få input og inspiration.
  • Christian Kofoed, kasserer i DBU (formand) 
  • Jesper Møller, bestyrelsesformand i DBU 
  • Hans Mogensen, økonomiansvarlig, DBU Jylland  
  • Repræsentant fra Divisionsforeningen  
  • Claus Bretton-Meyer, direktør i DBU 
  • Lone Falsig, formand i HIK
  • Betina Ipsen, bestyrelsesmedlem, Lauritzen Fonden 
 
Den nye pulje skal støtte projekter, der understøtter DBU’s strategi, En Del af Noget Større, og de seks strategiske indsatsområder, der omfatter både udvikling af klubber og talentudvikling. Samtidig skal puljen støtte projekter, der styrker DBU’s økonomiske udvikling og organisation samt ikke mindst udvikler dansk fodbold til glæde for klubber og medlemmer. Den nye styregruppe vil i løbet af de næste måneder udforme kriterier og skabeloner for ansøgninger og forretningsplaner, så det bliver grundigt og enkelt på samme tid. Derudover vil der blive præciseret hvem, der kan søge puljen. 
 
DBU’s kasserer og formand for styregruppen, Christian Kofoed, ser frem til arbejdet og til at støtte gode projekter på tværs af dansk fodbold: 
 
“Dansk fodbold er i rivende udvikling, både ude i klubberne og på tværs i projekter som talentudviklingen i samarbejde mellem alle dele af dansk fodbold. Vi ønsker at hjælpe den udvikling på vej, så vi hele tiden har nye tilbud til vores medlemmer til gavn for DBU og dansk fodbold. Derfor glæder vi os til at sprøjte en betragtelig investering i dansk fodbold,” siger Christian Kofoed, der også talte på Repræsentantskabsmødet i marts om den nye pulje. 
 
Investeringen på 44 millioner kroner er mulig efter, at DBU har fået balance i økonomien. Efter et par år med underskud kom DBU ud af regnskabsåret 2015-16 med et mindre overskud, hvilket også er forventningen i indeværende budgetår. Samtidig er egenkapitalen 131 millioner kroner, hvorfra 19 millioner kroner bliver nu investeret i udvikling af dansk fodbold sammen med 25 millioner kroner fra UEFA’s Hattrick-midler. 
 
Læs mere her: http://www.dbu.dk/Nyheder/2016/Marts/DBU_investerer_44mio#JAWZRmYhvHRMSfPJ.99


Log ind