MENU

Bøder og sanktioner til BIF, FCK, AaB og AGF

Fodboldens Disciplinærinstans har nu taget stilling til fire kampe i april – tre pokalkampe og én superligakamp - på baggrund af de indberetninger, kampenes dommere har lavet.

Der har været igen været ulovligt brug af pyroteknik, røgbomber og kanonslag i ALKA Superligaen og DBU Pokalen. Det fastslår Fodboldens Disciplinærinstans fredag og giver bøder til alle de implicerede klubber.

FC København-Brøndby IF, 6. april:

Dommer Michael Tykgaard stod i spidsen for kampen i DBU Pokalen mod FC København og Brøndby IF den 6. april 2016 i Telia Parken. På baggrund af Michael Tykgaards indberetning er Fodboldens Disciplinærinstans kommet frem til følgende sanktioner:

FC København:

Med henvisning til ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadion”, afsnit 1, tildeles FC København en bøde på kr. 75.000 kr., jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3, på baggrund af, at det blev antændt +50 romerlys samt sprunget tre kanonslag på FC Københavns fanafsnit.

Brøndby IF:

Med henvisning til ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadion”, afsnit 9, tildeles Brøndby IF en bøde på kr. 125.000, jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3. samt en betinget fradømmlese af retten til at spille en hjemmekamp i ALKA Superligaen/DBU Pokalen med tilskuere. Sanktionerne er på baggrund af +60 romerlys, to kanonslag, ca. 100 røgbomber samt antændelse af én raketlignede genstand skudt på banen.

Den betingede straf bortfalder, hvis Brøndby IF ikke inden udgangen af sæsonen 2016/17 idømmes lignende overtrædelser af DBU’s cirkulære om sikkerhed og orden på stadions.

Endvidere har Fodboldens Disciplinærinstans af egen drift taget sagen med urolighederne i forbindelse med, at spillerne forlod banen, op.

 

FC København-Brøndby IF, 17. april:

I superligakampen mellem FC København og Brøndby IF i Telia Parken, har Fodboldens Disciplinærinstans modtaget indberetning fra kampens dommer, Mads Krisoffer-Kristoffersen, om, at der syv gange under kampen blev aftændt pyroteknik i FCK´s fanafsnit.

Fodboldens Disciplinærinstans tildeler på den baggrund FC København en bøde på 50.000 kroner. med henvisning til ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadion”, afsnit 1, jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3. Bøden er desuden fastlagt på det grundlag, at FC København syv gange tidligere er blevet indberettet for overtrædelser i ”Cirkulære for sikkerhed og orden på stadion”.

Brøndby IF-FC København, 20. april:

Jakob Kehlet var dommer i DBU Pokalkampen mellem Brøndby IF - F.C. København den 20. april 2016 på Brøndby Stadion. På baggrund af Jakob Kehlets indberetning er Fodboldens Disciplinærinstans kommet frem til følgende sanktioner:

Brøndby IF:

Med henvisning til ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadion” afsnit 1, tildeles Brøndby IF en bøde på kr. 75.000, jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3, for i løbet af kampen at have antændt omkring 75 pyroteknik samt enkelte kanonslag på Brøndby IF’s fanafsnit.

FC København:

Med henvisning til ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadion” afsnit 9, tildeles FC København en bøde på kr. 75.000 kr. jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3, for i løbet af kampen at have antændt omkring 75 pyroteknik på FCK’s tilskuerafsnit.

AGF-AaB, 21. april:

I DBU Pokalens semifinale mellem AGF og AaB, der blev spillet på Ceres Park i Aarhus, var det dommer Peter Kjærsgaard, der styrede slagets gang. Det er på baggrund af Peter Kjærsgaards indberetning, at Fodboldens Disciplinærinstans har vedtaget følgende sanktioner for de to hold:

AGF:

Med henvisning til ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadion”, afsnit 1, tildeles AGF en bøde på kr. 100.000, jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3., da der flere gange under kampen blev antændt pyroteknik på tribunen fra AGF’s fanafsnit, og da der i forbindelse med AGF’s udligning til 2-2 var tilskuere, der løb på banen.

Samtidig blev Århusklubben idømt en betinget fradømmlese af retten til at spille en hjemmekamp i ALKA Superligaen/DBU Pokalen med tilskuere. 

Den betingede straf bortfalder, hvis AGF ikke inden udgangen af sæsonen 2016/17 idømmes lignende overtrædelser af DBU’s cirkulære om sikkerhed og orden på stadions.

AaB

Med henvisning til ”Cirkulære om sikkerhed og orden på stadion”, afsnit 9, tildeles AaB en bøde på kr. 35.000, jf. DBU’s Love, § 30.1 a) 3, da der flere gange under kampen blev antændt pyroteknik på tribunen fra AaB’s fanafsnit.

Alle parter har to uger til at indbringe sagen for Fodboldens appelinstans, såfremt de ønsker at appellere.

Du kan se alle kendelserne her

Log ind