MENU

DBU-formand ser frem til UEFA-valg i september

Jesper Møller ser frem til valget af ny UEFA præsident i september, så UEFA kan komme tilbage til arbejdet efter Michel Platinis suspendering i efteråret 2015Den 14. september skal UEFA’s 55 medlemslande vælge en ny præsident. 

Det glæder DBU’s formand, Jesper Møller, der har efterlyst en afklaring, så UEFA kan komme tilbage til arbejdet, efter at tidligere UEFA-præsident, Michel Platini, har været suspenderet siden efteråret. 

“UEFA’s arbejde har været i et ledelsestomrum, der har varet for mange måneder. Derfor er det vigtigt at få valgt en ny præsident, så vi kan komme i gang med arbejdet. Vi trænger til at tale fodbold igen, efter at have talt om korruption alt for længe,” siger Jesper Møller. 

Ifølge tidsplanen skal kandidater melde sig – og være godkendt – inden den 20. juli. Den hollandske fodboldpræsident Michael van Praag har allerede meldt sig som kandidat og ifølge internationale medier er den slovenske fodboldformand Aleksander Ceferin og den spanske UEFA-vicepræsident Angel Maria Villar også mulige kandidater. De har dog ikke officielt meldt deres kandidatur. 

DBU’s formand ønsker ikke at kommentere på de forskellige kandidater på indeværende tidspunkt, i det han i første omgang vil afvente en drøftelse med sine nordiske kolleger på samme måde, som det skete op til valget af ny FIFA-præsident. De nordiske fodboldformænd mødes løbende og drøfter blandt andet valget af ny UEFA-præsident. 

“Vi ser på kandidaternes evne til at arbejde med reformer, åbenhed og fokus på udviklingen af fodbold i Europa.  Vi har brug for en person, der kan sikre udviklingen af de europæiske klubturneringer og EM-slutrunder og som arbejder for at fastholde den nødvendige balance mellem store og små lande, men også en person, som understøtter de projekter, hvor fodbold bidrager til inklusion og integration på tværs af de europæiske lande,” siger Jesper Møller:
 
Den ekstraordinære UEFA-kongres og valget af ny UEFA-præsident vil blive afholdt den 14. september i Athen, Grækenland. 


Læs tidligere historier om DBU’s udmeldinger om UEFA-valget:

Maj 2016:  
http://www.dbu.dk/Nyheder/2016/Maj/dbu_formand_uefa_skal_videre

 Oktober 2015: 
http://www.dbu.dk/Nyheder/2015/Oktober/DBU_om_FIFA_afgoerelse

Log ind